Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

KARISMA Arhitektid OÜ ja AS Amhold voittivat superministeriön arkkitehtuurikilpailun

04.09.2015

Superministeriön rakennusprojekti takertui tänä vuonna kiistoihin, jolloin havaittiin viime hetkellä, että ministeriörakennuksen ratkaisu ei ole sittenkin sopiva. Tallinnan kaupunkisuunnitteluvirasto ilmoitti keväällä, että Suur-Ameerika 1 / Väike-Ameerika 2 kiinteistölle rakennettavan toimistotalon rakentamiseen on järjestettävä uusi arkkitehtuurikilpailu. Rakennuttaja 2Torni julisti yhteistyössä Viron arkkitehtiliiton ja Valtion kiinteistöjen osakeyhtiön kanssa uuden suunnittelukilpailun.

Kilpailuun esitettiin 11 suunnitelmaa, joista hyväksyttiin 10 suunnitelmaa palkintolautakunnalle esitettäväksi.

Palkintolautakunta arvioi kilpailuehtojen mukaisesti arkkitehtonisten ratkaisujen sopivuutta kaupunkiympäristöön, ratkaisujen innovatiivisuutta ja kykyä ottaa huomioon olemassa olevaa ympäristöä, toimivuutta, energiatehokkuutta, tilasuunnittelun vastaavuutta liikerakennuksen vuokralaisten tarpeisiin ja lähtötehtävään ts. tilojen sijoitusta rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan, toteutuksen ja käytön taloudellisuutta.

Suunnittelukilpailun voittajaksi julistettiin AS:n Amhold ja KARISMA Arkkitehdit :n suunnitelmaehdotus Valkoiset”. Suunnitelman tekijät ovat KARISMA Arkkitehdit :n arkkitehdit Kai Süda, Risto Parve ja Mait Väljas.

1. syyskuuta 2015 solmivat AS Amhold ja rakennusyritys Fund Ehitus suunnittelutöiden sopimuksen Suur-Ameerika 1 / Väike-Ameerika 2 kiinteistölle rakennettavan ministeriöiden toimistotalon arkkitehtonisen osan suunnitteluun.