Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Rakveren Pikk-kadun ja sitä ympäröivän kaupunkiympäristön arkkitehtuurikilpailun voittajat - KARISMA arhitektid OÜ ja AS Amhold

30.06.2015

Rakveren Pikk-kadun ja sitä ympäröivän kaupunkiympäristön arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin KARISMA arhitektid :n ja AS:n Amhold yhteinen kilpailutyö tunnussanalla „PIKK MUUSEUM“, jonka arkkitehteinä toimivat Risto Parve ja Kai Süda (KARISMA arhitektid ).

Arkkitehtuurikilpailun palkintolautakunta antoi pääpalkinnon suunnitelmaehdotukselle “PIKK MUUSEUM” kaikkein kokonaisvaltaisimmasta ja Rakveren kaupunkiympäristöön uutta laatua luovasta ratkaisusta.

Avoin suunnittelukilpailu järjestettiin tarkoituksella ratkaista Rakveren historiallisen Pikk-kadun ja sitä ympäröivän kaupunkiympäristön aluesuunnittelu sekä laatia sen perusteella kadun rakennusprojekti. Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin EestiVabariik 100“ arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum puitteissa, jonka tavoitteena on elvyttää Viron suurimmissa kaupungeissa olennaiset keskusalueet Viron tasavallan 100. vuosipäiväksi.  

Lue lisää: http://arhliit.ee/uudised/eal/selgus-ev100-rakvere-konkursi-voitja/