Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Euroopan Unionin ja Venäjän rajalla olevan rekonstruoidun raja-aseman rakennukset avattiin

03.08.2015

20. heinäkuuta 2015 avattiin Narvassa juhlallisesti Viron tasavallan ja Venäjän rajalla olevan uuden jalankulkijoiden ja autojen rajanylitysterminaalin (Narvan raja-asema) I rakennusvaihe.

Narvan raja-aseman rakennuskompleksi on yksi suurimmista Euroopan Unionia ja Venäjää yhdistävistä maayhteyksistä. Uusi nykyaikaisella huipputeknologialla varustettu terminaali tarjoaa ihmisille ja autoille mahdollisuuden ylittää raja nopeammin ja helpommin, olennaisesti parani myös raja-aseman työntekijöiden työympäristö.

Raja-aseman rakennusten uudelleenrakentamisen aikana purettiin olemassa oleva jalankulkijoiden terminaali ja sen tilalle rakennettiin uusi lähes kolme kertaa isompi nykyaikainen terminaalirakennusTerminaalin yhteyteen on rakennettu 8 jalankulkutietä, 12 henkilöautokaistaa ja erikseen 2 bussikaistaa. Narvan raja-aseman läpi kulkee vuosittain 3,6 miljoonaa ihmistä.

Amhold toteutti raja-aseman suunnittelutöiden pääurakoitsijana arkkitehtonisen, rakenne- ja sisustussuunnittelun sekä lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto-, vesi- ja viemäröinti-, sähkö- ja heikkovirtajärjestelmien suunnitelmat. Toteutimme rakennustekniset ja ympäristöä koskevat tutkimustyöt; laadimme teiden, siltojen, pysäköintialueen ja vihersuunnittelun sekä rakennusten automatiikan, turva- ja valvontajärjestelmien ratkaisut. Laadimme rakennustöiden kustannusarvion sekä suoritimme rakennuksen rakennustöiden asiantuntijavalvontaa ja konsultoimme tilaajaa rakennustöiden aikana.

Narva-1 terminaalin töiden kustannukset olivat 7,5 miljoonaa euroa. Töitä rahoittivat Euroopan naapuruuspolitiikan ja kumppanuuden välineen (ENPI) Viron-Latvian-Venäjän rajat ylittävän yhteistyön ohjelma 2007–2013 sekä Viron valtion budjettimäärärahat. Rakennustyöt suoritti Riigi Kinnisvara AS:n tilauksesta rakennusyhtiö Oma Ehitaja AS.