Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Tarton Heino Ellerin musiikkikoulun laajennus valmistui

16.09.2014

Tartossa Toomemäen rinteessä osoitteessa Lossi 15 avattiin 15. syyskuuta juhlallisesti Tarton Heino Ellerin musiikkikoulun uusi kolmikerroksinen opintorakennus, jonka pinta-ala on 1440 m2.

Lossi 15 takapihalla olleen ja opetukseen käytetyn pienen vanhan puutalon tilalle rakennettiin uusi nykyaikainen rakennus, jossa on musiikkiopetukseen sopivat äänieristetyt ja hyvällä akustiikalla tilat.

Uudessa rakennuksessa on tilava sisääntuloaula, liikuntastudio kahdella pukuhuoneella ja suihkutiloilla, 12 luokkahuonetta, äänitysstudio, kuoro- ja orkesteristudio isolla esiintymislavalla, 230- paikkainen sali  parvekkeineen. Rakennuksessa on myös hissi, johon mahtuu tarvittaessa vaikka flyygeli. Vanhan ja uuden opintorakennuksen välillä on yhdyskäytävä.

Uuden opintorakennuksen pääsuunnittelija oli AS Amhold ja suunnittelun projektipäällikkö oli Jaan Aru.

Opintorakennuksen arkkitehtonisen ratkaisun laativat arkkitehdit Lea Järve-Eeronen ja Erik Joasaare arkkitehtitoimistolta AB Järve & Tuulik . Sisustusarkkitehtuurin laati Amholdin arkkitehti Anu Ahi. Kuoro- ja orkesteristudion loistavan akustiikan suunnittelivat Akukon Oy:n Viron toimisto ja akustiikan asiantuntija Linda Madalik sekä toteutti rakennusyritys Rehe Ehituse .

Opintorakennuksen rakensi YIT Ehtuse AS. Projektin rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto, tarkempi rahoituslähde oli Euroopan unionin „Koulutuksen infrastruktuurin kehittämisen“ toimenpide „Ammattioppilaitosten oppimisolosuhteiden nykyaikaistaminen“. Uuden opintorakennuksen rakennuskustannukset olivat 2,5 miljoonaa euroa.