Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Hälytyskeskuksen ja pelastuslaitoksen Tallinnan yhteisrakennuksen peruskiven muuraus

06.03.2014

03. maaliskuuta 2014 muurattiin peruskivi Tallinnassa Osmussaaren tie 2 sijaitsevalle kiinteistölle rakennettavaan hälytyskeskuksen ja pelastuslaitoksen Tallinnan rakennukseen.

Uudessa rakennuksessa tulevat toimimaan hätänumeroiden 112 (Euroopan yhteinen hätäapunumero), 110 (poliisi), 1345 (Tallinnan kaupungin palvelupuhelin), 1313 (ympäristöntarkastusvirasto) sekä meri- ja lentopelastuksen hätänumeroiden puheluja vastaanottavat hälytyskeskuspäivystäjät, hälytyskeskuksen palvelunumeroiden päivystäjät sekä poliisityöntekijät, joiden tehtävänä on lähettää tapahtumapaikalle pätevät asiantuntijat.

Rakennuksen tilaaja on Riigi Kinnisvara AS (Valtion kiinteistöt Oy). Osmussaaren tie 2 kiinteistölle rakennettava nelikerroksinen rakennus on jaettu kolmeen toiminnalliseen osaan:pelastuslaitoksen Lasnamäen pelastuskomennuskunta, hälytyskeskuksen työ- ja lepotilat sekä hallintotilat.

Samaan kiinteistöön rakennetaan nelikerroksinen palokuntaurheilun ja pelastustöiden harjoitustorni, jossa on harjoitteluvälineet ja juoksurata.

Amhold suoritti suunnittelutöiden pääurakoitsijana rakennusten arkkitehtonisen, rakenne-, sisustus-, maisema-arkkitehti-, LVIJ-, viemäröinti-, sähkö- ja heikkovirtasuunnittelun. Samoin suoritimme rakennustekniset ja ympäristötutkimustyöt, teiden, parkkialueen ja vihersuunnittelun sekä rakennuksen automatiikan, turva- ja hälytysjärjestelmien suunnittelun.Laadittiin rakennustöiden kustannuslaskelmat sekä hoidetaan rakennustöiden asiantuntijavalvonta ja konsultoidaan tilaajaa rakennustöiden aikana.

Suunnittelutöiden projektipäällikkö oli Olavi Ottas, rakennuksen luonnossuunnitelman laati arkkitehti Koit Ojaliiv (Kuu ), arkkitehtonisen toteutussuunnitelman laati arkkitehti Jane Teresk ja rakennesuunnittelun suoritti insinööri Andrei Uibukant.

Peruskiven muurauksessa osallistuivat sisäasioiden ministeriön pelastuspolitiikan varakansleri Hannes Kont, hälytyskeskuksen pääjohtaja Janek Laev, pelastuslaitoksen pääjohtaja Kuno Tammearu, Harjun maakuntajohtaja Ülle Rajasalu, Riigi Kinnisvara AS:n (Valtion kiinteistöt OY) hallituksen puheenjohtaja Jaak Saarniit, Lasnamäen kaupunginosan varajohtaja Jaanus Riibe ym.

Rakennustyöt suorittaa yhteenliittymä AS Teede REV-2, Ramm Ehitus ja AS Parmeron.

Rakennustöiden kokonaishinta on 4,4 milj. euroa ja nykyaikainen yhteisrakennus on suunniteltu ottaa käyttöön vuoden 2015 alussa.