Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmistuivat kaksi kokonaan kunnostettua ja laajennettua koulurakennusta

03.09.2014

3. syyskuuta 2012 avattiin juhlallisesti kaksi tuoreeltaan kunnostettua ja laajennettua Tallinnan koulurakennustaTallinnan Läänemere-lukio ja Tallinnan Kuristiku-lukio.

Kuristiku-lukion kunnostetussa ja laajennetussa koulurakennuksessa tulee opiskelemaan 630 oppilasta, joista 61 ensimmäisillä luokilla. Läänemere-lukiossa taas opiskelee uutena opintovuonna 892 oppilasta, heistä 119 ensimmäisillä luokilla.

Koulurakennusten täydellisen kunnostamisen yhteydessä uudistettiin kokonaisuutena rakennus sekä entisten pienten voimistelusalien sijaan rakennettiin uudet isommat ja nykyaikaiset urheilusalit yhdessä tarvittavine aputiloineen sekä samalla myös teknisten järjestelmien rakennusosat. Täysin uudistuneen opetusympäristön ja vaatimusten mukaisten teknisten järjestelmien lisäksi molemmat koulurakennukset saivat uudet lukusalit, tilavat kirjastot, työopetusluokat ym. Kuristiku-lukio sai myös uuden tekonurmikkopäällysteisen stadionin sekä Läänemere-lukiolle rakennettiin urheilukentät juoksuradoilla ja pallokentillä. Kuristiku-lukion tapauksessa uusi on myös juhlasalin ratkaisu, joka mahdollistaa isojen tapahtumien aikana samalla salin ja sisäpihan käytön.

AS Amhold toteutti Läänemere-lukion ja Kuristiku-lukion kunnostustöiden ja laajennuksen kokoonpanossa insinööritekniset ja ympäristöalan tutkimustyöt, arkkitehtuurisen, sisustuksen, rakenneosien, lämmityksen/ilmastoinnin, veden, viemäröinnin, vahva- ja heikkovirtajärjestelmien sekä muiden insinööriteknisten järjestelmien rakennussuunnitelman osat.

Kuristiku-lukio ja Läänemere-lukio kunnostettiin yksityisen- ja julkisen sektorin yhteistyössä. Rakennuksen pääurakoitsijana ja suunnittelutöiden tilaajaksi oli Astlanda Ehitus .