Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold toteuttaa Ugandassa kuuden sairaalan laboratoriorakennuksen suunnittelutyöt

28.08.2014

Ugandan hallitus tilasi AS Amhold:ilta Itä-Afrikan lääketieteellisten laboratorioiden verkoston hankkeen puitteessa kuuden sairaalan laboratoriorakennuksen suunnittelun, rakennusjohtamisen ja valvontatyöt. Tämä hanke auttaa 28 miljoonan ihmisen elämän turvallisemmaksi ja terveellisemmäksi muuttamisessa.

Ugandan Oikeusministeriö vahvisti kyseisen sopimuksen 6. elokuuta 2012. Amhold toteuttaa sopimukseen perustuvien töiden puitteessa insinööritekniset, ympäristöalan ja arkkitehtuuriset/ historialliset tutkimustyöt, kokonaisuutena suunnittelutyön (ml. lääketieteellisen teknologiaosan, rakennustöiden, laitteiden sekä sisustuksen kustannuslaskelmat), rakennushankkeen asiakirja-aineiston laatimisen, rakennustöiden johtamisen, alan neuvonta- ja valvontatyöt.

International Development Association:in (IDA) rahoittaman Itä-Afrikan lääketieteellisten laboratorioiden verkoston perustamisen hankkeen puitteessa toteutetaan seuraavien lääketieteellisten laboratoriorakennusten suunnittelun, rakennusjohtamisen ja -valvontatyö:

* Aruan Aluesairaala (palvelualueen asukaskunta on kolme miljoonaa ihmistä, ml. Etelä-Sudan, Kongon DT:n raja-alueet);

* Gulun Seutusairaala ja yliopiston opetussairaala - St.Mary`s Hospidal Lacor (palvelualueen asukaskunta on neljä miljoonaa ihmistä, ml. Etelä-Sudanin raja-alue);

* Mbalen Aluesairaala (palvelualueen asukaskunta on neljä miljoonaa ihmistä, ml. Länsi-Kenian raja-alue);

* Mbararan Aluesairaala ja yliopiston opetussairaala (palvelualueen asukaskunta on viisi miljoonaa ihmistä, ml. Rwandan, Tansanian, Kongon DT:n raja-alueet);

* Mulagon Valtiollinen Sairaala ja yliopiston opetussairaala (palvelualueen asukaskunta on seitsemän miljoonaa ihmistä);

* Ugandan valtiollinen tuberkuloosilaboratorio ja Butabikan seutusairaalan laboratorio (palvelualueen asukaskunta on viisi miljoonaa ihmistä).

Työhön on otettu mukaan sekä paikallisen kumppanuusyrityksen insinöörit että myös suunnitteluyhtiöt Virosta, tutkijat Tarton yliopistosta, asiantuntijat kansainvälisistä järjestöistä että paikalliset kokeneet lääkealan ammattilaiset.Laboratoriorakennukset suunnitellaan nykyajan lääketieteellisten huipputietojen ja korkeimpien vaatimusten mukaisesti.Valmistuvat laboratoriot, ml. bakteriologia- ja AIDS-laboratoriot, palvelevat sekä sairaaloiden päivittäisten massoittain analyysien tekemisen että myös opetus- ja tutkimustyön tekemisen tarkoitusta.

Sairaalarakennukset sijaitsevat Itä-Afrikan hautavajoaman laita-alueella ja seismisesti aktiivisessa vyöhykkeessä, täten rakenteet suunnitellaan kestämään myös vahvaa maanjäristystä ja riippumattomalla energialähteellä, koska juuri maanjäristyksen jälkeen saattaa syntyä räjähdysmäisen iso lääketieteellisen hoidon tarve sekä laboratoriot ovat lääketieteellisen hoidon eräänä perusosiona.Osa alueen sairaaloista on rakennettu 1930-luvulla ja ovat täten samalla rakennusmuistokohteita.Siksi hankkeen eräs tärkeä osio on alkuperäisen arkkitehtuurin säilyttäminen sekä uuden osan kanssa sopusoinnun tavoitteleminen.