Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avattiin Jõhvin poliisin ja pelastuslaitoksen yhteisrakennus

25.05.2014

23. toukokuuta 2012 sisäasiainministeri Ken-Marti Vaher avasi juhlallisesti uuden Jõhvin poliisi- ja pelastuslaitoksen yhteisrakennuksen.

Jõhvin yhteisrakennuksessa on suljettua bruttopinta-alaa 9649,6 msekä uudessa talossa toimivat nyt yhdessä Poliisi- ja Rajanvartioviraston Itäinen prefektuuri, Pelastuslaitoksen Itäinen Pelastuskeskus, Suojelupoliisiviraston Itäinen osasto sekä Kansalaisuus- ja Maahanmuuttoviraston toimisto.

Jõhvin uudessa rakennuksessa sijaitsee myös Hälytyskeskuksen sekä Poliisi- ja Rajanvartioviraston johtokeskuksen Viron ensimmäinen yhteinen työsali, jossa menetellään 112 ja 110 hätäkutsuja.

Idän prefektin Aldis Aluksen arvion mukaisesti uuden talon työolot ovat siellä työskentelevien työntekijöiden arvoiset. Uuden talon suunnittelussa otettiin huomioon kaikki poliisi- ja pelastustyön erityispiirteet sekä luotiin mahdollisimman hyvät työolot ilman ylimääräisiä kompromisseja.

Koska rakennuksen naapuriksi on Suojeluskunnan Alutagusen Malev, Viron tasavallan turvallisuutta takaavilla viranomaisilla ovat oikein hyvät edellytykset tehdä tiivistä yhteistyötä sekä auttaa tarvittaessa toisiaan.

Amhold toteutti pääsuunnittelijana arkkitehtuurisen, sisustus-, kalusteiden, maisema-arkkitehtuuri-, rakenne-, LVVI- ja jäähdytysjärjestelmien, sähköjärjestelmien, turvajärjestelmien, automatiikka-, palosammutusjärjestelmän, kaasusammutusjärjestelmän, viherkunnostuksen, pysäköinnin ja liikennejärjestelyn ratkaisut, rakennuskustannuksen sekä työmäärien laskennat ja rakennustöiden tekijänvalvonnan työt. Samoin Amhold toteutti insinööri-tekniset ja ympäristöalan tutkimustyöt. Suunnittelu-tutkimustöiden projektipäällikkö oli Olavi Ottas, rakennuksen rakenneosan laati Joel Lipson sekä arkkitehtuurisen perussuunnitelman sekä sisustussuunnitelman toteutti arkkitehti Jane Pärnamaa.

Rakennussuunnitelman tilasi AS Riigi Kinnisvara. Rakennuksen rakennuskustannukseksi muotoutui lähes 5 miljoonaa euroa.