Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Entisen Libertyn kesäkartanon rakennusten Egbertin, Egonin ja Vana-Libertyn, arkkitehtuurihistorialliset ja insinööritekniset tutkimustyöt sekä restaurointiprojektin laatiminen

11.04.2014

Amhold AS aloitti arkkitehtonisten suojelukohteiden, entisen Libertyn kesäkartanon rakennusten Egbertin, Egonin ja Vana-Libertyn, arkkitehtuurihistorialliset ja insinööritekniset tutkimustyöt sekä restaurointiprojektin laatimisen. Rakennukset sijaitsevat Libertyn kaupunkikartanon alueella, joka perustettiin 1700-luvun lopulla. Alueella oli sitä ennen kaksi Eisneme-nimistä tilaa.

Ensinnä suoritetaan rakennusten arkkitehtuurihistorialliset (mm. alkuperäisten maalikerrosten määrittely, mykologiset ym. tutkimukset) ja insinööritekniset tutkimustyöt, joiden jälkeen aloitetaan kokonaisvaltaisten restaurointisuunnitelmien (mm. arkkitehtuuri, sisustus, rakenteet, vahva- ja heikkovirtajärjestelmät, ilmastointi, vesi ja viemäröinti, lämmitys, paloturvallisuus ym. projektin osat) laatiminen.

Restauroitavaan rakennukseen on suunnitelmissa sijoittaa maaseutuarkkitehtuurin tutkimus- ja neuvontakeskus hallinto- ja koulutustiloineen sekä vierasmaja luennoitsijoiden ja kvierailevien asiantuntijoiden majoittamista varten. Tiloja ryhtyvät käyttämään myös Viron ulkomuseo, Viron mykologinen tutkimuskeskus (Eesti Mükoloogiauuringute Keskus), säästävän korjausrakentamisen tietokeskus (Säästva Renoveerimise Infokeskus), Viron museovirasto sekä Viron kansallinen kansanperinneneuvosto (Eesti Rahvuslik Folkloorinõukogu). Egbertin villaan on suunniteltu pääasiassa toimistotiloja, neuvontakeskuksen näyttelytila, kirjasto sekä rakennusmykologian laboratorio. Egonin villaan on suunnitteilla maaseutuarkkitehtuurin tutkimus- ja neuvontakeskuksen koulutus- ja konferenssikeskus sekä koulutus- ja työtilat Viron kansalliselle kansanperinneneuvostolle. Vana-Libertysse on suunniteltu vierailevien asiantuntijoiden huoneet.

Tutkimus- ja suunnittelutöiden valmistumisajankohdaksi on suunniteltu vuoden 2012 tammikuu.