Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Peruskivi Kallemäen peruskoululle

13.10.2014

Maanantaina, 12. lokakuuta sai peruskivensä Kallemäen peruskoulun uusi lisärakennus, jonka laajuus on 1500 m². Juhlatilaisuuteen osallistuivat RKAS:n (Valtion Kiinteistötjohtokunnan puheenjohtaja Jaak Saarniit, Opetus- ja tiedeministeriön kansleri Janar Holm, Kallemäen koulun rehtori Arvi Liik sekä Facio Ehitus AS:n toimitusjohtaja Riho Kalve.

Saarenmaalla sijaitseva Kallemäen peruskoulu on suunnattu erityisopetusta tarvitseville opiskelijoille. Koulu on Viron Opetus- ja Tutkimusministeriön hallinnoima. Opiskelijoille on luotu mahdollisuus pärjätä arkielämän tehtävissä sekä saada peruskoulutus. Opiskelijoiden kehitystä seurataan henkilökohtaisella periaatteella.

Opiskelijoille on suunniteltu juuri heille sopivat luokkahuoneet ja fysioterapiakeskus, jossa liikuntasali sekä hieronta- että vesiterapiamahdollisuudet. Lasten kehitystä tuetaan edellä mainittujen lisäksi myös musiikkiterapialla sekä käsitöillä.
Uudessa lisärakennuksessa on tilaa kolmelle luokalle ja rakennukseen on suunniteltu myös invalidihissi. Koululle asennetaan uusi porakaivo sekä uusitaan jäteveden puhdistussysteemi. Kaikki olemassa olevat ulkoterassit ja leikkikentät uusitaan sekä rakennetaan stadioni ja ulkoisia luokkatiloja.
Koulurakennus valmistuu suunnitelmien mukaisesti ensi lukuvuoden aluksi syyskuuksi 2010.


Kuva: Andres Treial