Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Piusan rajavartioasema valmistui

07.06.2016

3. kesäkuuta 2015 juhlittiin Kaakkois-Virossa Võmmorskin kylässä Piusan rajavartioaseman avajaisia. Piusan rajavartioaseman uusi rakennus on Viron maarajan vartioinnin tärkeä tukikohta.

Rakennustöiden aikana purettiin olemassa oleva huonokuntoinen rajavartioaseman rakennus ja sen tilalle rakennettiin uusi rakennuskompleksi. Piusan rajavartioasema oli viimeinen vanhentunut ja huonossa kunnossa oleva rajavartioasema itärajalla. Uudessa rakennuksessa on rajavartijoita varten nykyaikaiset sosiaali- ja työtilat. Piusan rajavartioasema tulee olemaan myös rajavartioinnin erikoisyksikön tukikohtaRajavartijoiden työtilojen lisäksi ovat uudessa rakennuksessa ruokala, lepotilat, keittiönurkkaus, arestihuonet pidätetyille, sauna ja voimasali

Rajavartijakoirille on rakennettu erikseen oma rakennus. Siinä on koirille kymmenkunta kamaria, joista jokaisella on oma pieni piha ulkona.

Amhold toteutti suunnittelutöiden pääurakoitsijana arkkitehtonisen, rakenne- ja sisustussuunnittelun sekä lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto-, vesi- ja viemäröinti-, sähkö- ja heikkovirtajärjestelmien suunnitelmat. Toteutimme rakennustekniset ja ympäristöä koskevat tutkimustyöt; laadimme teiden, pysäköintialueiden ja vihersuunnittelun sekä rakennusten automatiikan, turva- ja valvontajärjestelmien ratkaisut. Laadimme rakennustöiden kustannusarvion sekä suoritimme rakennuksen rakennustöiden aikana tekijänoikeuksien seurantaa.

Kolmikerroksisen päärakennuksen ja oheisrakennusten laajuus on yli 2500 neliötä. Uuden rajavartioaseman vastaava arkkitehti on Magnar Meinart (arkkitehtitoimisto Privaatarhitektuur ). Arkkitehtoninen osa valmistui yhteistyössä AS:n Amhold arkkitehtin Kristiina Wayn kanssa. Suunnittelutöiden projektipäällikkö oli Jaan Aru, rakennesuunnittelun suorittivat insinöörit Katrin Viirlik ja Rait Põllumees, VV-suunnittelun suoritti insinööri Igor Ipolitov, LIJ-suunnittelun suorittivat insinöörit Natalja Novgorodskaja ja Helin Aus, sisustussuunnittelun Kaidi Org ja BIM-koordinaattori oli Katrin Nele Mäger.

Uuden rajavartioaseman rakentaminen maksoi yhteensä 4,6 milj. euroa. Rakennustyöt suoritti AS Nordecon.




Arkisto