Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Nukketeatterin peruskivi muurattiin

08.02.2016

1. helmikuuta 2016 muurattiin juhlallisesti Tallinnan vanhassakaupungissa Nunnekadulla nukketeatterin ja museorakennuksen laajennuksen peruskivi. Rakennus valmistuu vuoden 2016 syksyllä ja teatteri aloittaa toimintansa uudessa rakennuksessa myös syksyllä.

Laajennus yhdistää olemassa olevan teatterirakennuksen ja museon yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Laajennuksessa on 422-paikkainen teatterisali, tekniset tilat, varastot sekä siihen kuuluu terassi. Asennettava hissi antaa erityistarpeita omaaville henkilöille paremman pääsyn sekä teatteriin että museoon. Laajennuksen lisäksi saneerataan osittain myös Laikatu 1 sijaitseva teatterirakennus.

Peruskiven muuraukseen osallistuivat kulttuuriministeri Indrek Saar, suunnittelijat ja arkkitehdit, teatterin työntekijät, rakentajat ja Riigi Kinnisvara AS:n (Valtion kiinteistöt OY) edustajat.

Teatterirakennuksen laajennuksen arkkitehtonisen ratkaisun laativat :n Karisma Arhitektid arkkitehdit Risto Parv, Diana Taalfeld, Kai Süda ja Kristo Kaskpeit). Laajennuksen rakennussuunnitelman laati suunnittelutöiden pääurakoitsija Amhold AS. Rakennustyöt suorittaa Ehitus5ECO .



Arkisto