Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis Vaeküla kooli rekonstrueerimise ehitusprojekt

21.05.2014

AS Amhold sai valmis Vaeküla kooli peahoone, õpilaskodude ning spordihoone rekonstrueerimisprojekti koostamise. Teostasime projekti arhitektuurse, sisekujunduse, ehituskonstruktsioonide, kütte, jahutuse, ventilatsiooni, vee ja kanalisatsiooni osad, samuti tugev-ja nõrkvoolu projektid. Lisaks teostasime kõik insener-tehnilised ning keskkonnauuringud, vertikaalplaneeringu, maastikukujunduse ja haljastuse projektid.

Vaeküla kool asub Sõmeru vallas, Lääne-Virumaal. Hooned on valminud umbes 60 aastat tagasi. Peahoonet on renoveeritud osaliselt 2001.aastal, kuid õpilaskodudes on aastate jooksul tehtud ainult sanitaarremonti.

Olemasolev koolihoone (peamaja) rekonstrueeritakse täies mahus. Lammutamisele läheb kogu hoone sisu ja tagumised tiivad. Ehitakse uued katused, raudbetoon vahelaed ja vastavalt ruumilahendusele, kandvad- ja mittekandvad siseseinad. Samuti uued tööõpetuse ja söökla korpused.

Ühiselamute rekonstrueerimisel jäävad vanadest hoonetest alles ainult hoone väliseinad, vahelaed ja kandvad seinad.

Peale rekonstrueerimistööde lõpetamist ja uushoone valmimist on lastele loodud õppimis- ja vabaaja veetmise võimalused, mis vastavad kõigile kaasaegsetele normidele ja nõuetele. Koolihoone saab lifti, mis võimaldab liikumispuuetega lastel hõlpsalt kogu õppehoonet kasutada. Ette on nähtud puidutöö klass, eluõpetuse klass, õmblusklass, kunstiklass savipõletusruumiga ning ehitusõpetuse klass. Kõikides õppeklassides on interaktiivsed arvutisüsteemiga ühendatud tahvlid.

Ühe õpilaskodu 1. korrus on kohandatud liikumispuudega laste jaoks (sealhulgas magamistoad, tualettruumid, pesemisvõimalused). Lisaks on ühes õpilaskodus olemas jõusaal ning teises kodundus- ja kangakudumisklassid.

Mõlemas õpilaskodus on puhkeruumid vaba aja veetmiseks sisetingimustes.
Laste sportimisvõimaluste arendamiseks kavandati täiesti uus 940 m2 suurune spordihoone, milles on 14x26 m suurune pallimängude plats, kaks riietusruumi koos duširuumide, WC ja saunaga. Riietusruumidest on uksed otse võimlasse, et vältida musta ja puhta ristumist. Võimlakompleksi on kavandatud ka protseduuride ruum mullivanni ja surveduši kabiiniga, ravisaal peegelseina ja varbseintega, poiste tööõpetuse metalliklass koos keevitusruumiga, garaaž ja ladu.

Krundile on lisaks uuele spordihoonele planeeritud 5 mänguväljakut eri vanuses lastele, korvpalliplats ja täielikult rekonstrueeritud staadion, kuulitõuke sektor, kettaheite sektor ning täismõõtmetes jalgpalliväljak koos tänapäevase varustusega.

Kõikidele projekteeritud ja rekonstrueeritud hoonetele on väljastatud energiatõhususe klass C.

Kogu koolihoone projekteerimisel on arvesse võetud koolisümboolika värve kollast ja rohelist.
Vaeküla kooli ehitustööd algavad lähikuudel ning lõppevad suvel 2011.