Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmisid ASi Lindab tootmis- ja logistikakompleksi IV, V ja VI ehitusjärgu hooned ja rajatised

16.12.2020

Oktoobris 2018 alanud ASi Lindab tootmis- ja logistikakompleksi IV, V ja VI ehitusjärgu projekteerimis- ja ehitustööd said valmis 5. novembril 2020. Ekspluatatsiooni anti uus tootmiskorpus, laohoone, tööliste olmeplokk ning kaasnevate infrastruktuuride rekonstrueeritud ja/või laiendatud rajatised. Asukoht: Harjumaa, Jõelähtme vald, Iru küla, Saha-Loo tee 4 ja Ämma tee 82.

Amhold AS teostas komplekselt insener-tehnilised uurimistööd, koostas eel-, põhi- ja tööprojekti ning ehitustööde tellijapoolse projektijuhtimise tegevused koos autorijärelevalvega. Konsultanditeenuste koosseisus teostati ka 2000. aastal valminud detailplaneeringu muudatus. Tootmiskompleksi maa-ala pindala suurus on 54 700 m2.

Komplekse ehitusprojekti eriosad (sh elektri-, kliima-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid, ehitustarindid, haljastus, arhitektuur, sisekujundus, tuleohutus, liiklus- ja parkimiskorraldus jt projektiosad) sisaldasid mh inertsete tootmis- ja ehitusjäätmete taaskasutamist, geotermilise ja päikesekiirguse energia kasutamist ning keskkonnamõjude leevendamise unikaalseid lahendusi.