Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Selgusid 2015. aasta Tartu parimad ehitised

04.04.2016

Selgusid 2015. aasta Tartu parimad ehitised. Äramärkimisega tunnustati ka AS-i Amhold Tartu Tamme Gümnaasiumi (Nooruse tn 9, Tartu) rekonstrueerimis- ja juurdeehitusprojekti koostamise eest.

Amhold teostas koolihoone projekteerimistööde peatöövõtjana arhitektuurse, konstruktiivse ja sisekujunduse  osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostasime hoone ehitustööde ajal autorijärelevalvet.

Rekonstrueeritud õppehoones on ruumi 540-le Tamme gümnaasiumi õpilasele ning 500 õppekohta Tartu täiskasvanute gümnaasiumi õpilastele.

Projekteerimistöid juhtis projektijuht Jaan Aru ning konstruktiivse osa projekteerisid insenerid Ülla Kiili ja Rait Põllumees. Ülejäänud projektiosad koostasid Amhold AS-i head koostööpartnerid.