Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Nukuteatri juurdeehitus sai nurgakivi

08.02.2016

1. veebruaril 2016. a. asetati Tallinna vanalinnas Nunne tänavale pidulikult nurgakivi NUKU teatri ja muuseumihoone juurdeehitusele. Hoone valmib 2016 aasta sügiseks ning teater alustab laienenud kompleksis etenduste andmist samuti käesoleva aasta sügishooajal.

Juurdeehitus seob senise teatrihoone ja muuseumi ühtseks tervikuks. Lisaks uuele 422 istekohaga teatrisaalile ehitatakse juurde tehnilisi ruume ja ladusid ning rajatakse väliterrass. Tänu paigaldatavale liftile paraneb oluliselt erivajadustega inimeste pääs nii NUKU muuseumisse kui ka teatri olemasolevatesse saalidesse. Lisaks juurdeehitusele renoveeritakse osaliselt ka Lai 1 teatrimaja.

Nurgakivi asetamise tseremooniast võtsid osa kultuuriminister Indrek Saar, projekteerijad ja arhitektid, teatritöötajad, ehitajad ja Riigi Kinnisvara AS-i esindajad.

Teatrihoone laienduse arhitektuurse lahenduse on välja töötanud Karisma Arhitektid (Risto Parve, Diana Taalfeld, Kai Süda ja Kristo Kaskpeit). Juurdeehitus ehitusprojekti koostas projekteerimistööde peatöövõtjana AS Amhold. Ehitustööd teostab Ehitus5ECO .