Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avati Tartu Tamme Gümnaasiumi ja Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumi uus ühine õppehoone

10.12.2015

1. detsembril 2015. a. avati Tartus, Nooruse tn 9 pidulikult Tartu Tamme Gümnaasiumi ja Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumi uus ühine õppehoone.

Rekonstrueeritud õppehoones on ruumi 540-le Tamme gümnaasiumi õpilasele ning 500 õppekohta Tartu täiskasvanute gümnaasiumi õpilastele. Tamme gümnaasium saab hoones enda kasutusse esimese ja teise korruse, kolmandal ja neljandal korrusel hakkab tööle täiskasvanute gümnaasium. Osa ruumidest on kahe kooli ühiskasutuses.

Amhold teostas koolihoone projekteerimistööde peatöövõtjana arhitektuurse, konstruktiivse ja sisekujunduse  osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostasime hoone ehitustööde ajal autorijärelevalvet.

Projekteerimistöid juhtis projektijuht Jaan Aru ning konstruktiivse osa projekteerisid insenerid Ülla Kiili ja Rait Põllumees. Ülejäänud projektiosad koostasid Amhold AS-i head koostööpartnerid.

Ehitustöid teostas Riigi Kinnisvara ASi tellimusel ehitusfirma Riverside . Kokku kujunes õppehoone rekonstrueerimistööde maksumuseks umbes 5,8 miljonit eurot.

Fotod: Andres Kask