Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avati Narva piiripunkti uus jalakäijate ja sõiduautode terminal

03.08.2015

20. juulil 2015. a. avati pidulikult Narva piiripunkti uus jalakäijate ja sõiduautode terminal.

Narva piiripunkt on üks suuremaid Euroopa Liitu ja Venemaad ühendavatest maismaa ühendusteedest. Uus kaasaegse tehnoloogiaga varustatud piiripunkt võimaldab inimestel ning autotranspordil kiiremini ja mugavamalt piiri ületada, oluliselt paranes ka piiril töötavate inimeste töökeskkond

Piiripunkti ümberehituse käigus lammutati 500-ruutmeetrine jalakäijate terminal ja selle asemele ehitati uus, ligi kolm korda suurem kaasaegne terminalihoone. Selle juurde on rajatud 8 rada jalakäijatele, 12 sõidurada sõiduautodele ja 2 eraldiseisvat sõidurada bussidele. Narva piiripunkti läbib aastas üle 3,6 miljoni inimese.

Amhold teostas piiripunkti projekteerimistööde peatöövõtjana arhitektuurse, konstruktiivse ja sisekujunduse  osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

Narva-1 terminali tööde maksumuseks kujunes 7,5 milj eurot. Töid rahastati Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi (ENPI) Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi 2007-2013 ning riigieelarvelistest vahenditest. Ehitustöid teostas Riigi Kinnisvara ASi tellimusel Oma Ehitaja AS.