Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Piusa piirivalvekordon sai nurgakivi

17.06.2015

15. juunil 2015. a. asetati Võrumaal, Võmmorski külas pidulikult nurgakivi Piusa piirivalvekordoni uuele hoonekompleksile, millest saab Eesti maismaapiiri valve üks tugipunkte.

Piusa piirivalvekordoni puhul on tegu olulise investeeringuga Eesti-Vene piirijoonel, mis on suunatud turvalisuse parandamiseks Euroopa Liidu ja NATO välispiiril. Piusa kordon saab muuhulgas olema oluliseks baasiks ka piirivalve eriüksusele. Hoonekompleksi kolmekorruselise peahoone ja abihoonete suurus kokku on enam kui 2500 ruutmeetrit. Piusa kordoni renoveerimisega saavad korda kõik Eesti idapiiri kordonid ning lisaks piirivalvuritele saavad seal olema korralikud elutingimused ka Koidula piiripunktis töötavatele inimestele.

Amhold teostas projekteerimistööde peatöövõtjana hoonekompleksi arhitektuurse, konstruktiivse ja sisekujunduse osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

Nurgakivi asetamise tseremooniast võtsid ühtlasi osa ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, siseminister Hanno Pevkur ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Uue piirivalvekordoni rajamine läheb kokku maksma ligikaudu 4,6 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustegevusega alustati käesoleva aasta märtsis ning tööd on kavas lõpetada 2016. aasta kevadel.