Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis ISAF Kabuli kütusebaasi rekonstrueerimise ekspertiisitöö Afganistanis

11.05.2015

AS Amhold teostas Afganistani pealinnas Kabulis asuvasse rahvusvaheliste relvajõudude peakorterisse (ISAF HQ) projekteeritud kütusehoidla ehitusprojekti ekspertiisi. Ehitusprojekti ekspertiis hõlmas konstruktiivse ja eriosade projekti ning tarnitavate materjalide spetsifikatsioonide, sertifikaatide tehnilist ülevaatust ja kooskõlastamist. Lisaks kuulus meie töömahtu tellija konsulteerimine tehnoloogilistes küsimustes, milleks oli meeskonda kaasatud ka kütusetanklate tehnoloog. Ehitusprojekti koostas Türgi projekteerimis-ehitusettevõte.

Erinevalt tavapärastest tsiviiltanklatest on antud projekti puhul oluliseks kütusehoidlatele esitatavate niigi karmide ohutusnõuete kõrval muud keskkonna mõjurid. Need tulenevad objekti asukohast ja strateegilisest tähtsusest, kuna objekt paikneb keset konflikti piirkonda ning baasist koordineeritakse Afganistanis paiknevate rahvusvaheliste relvajõudude tegevust. Näiteks oli tellija jaoks oluliseks aspektiks kütusemahutite kaitsmine rünnakute vastu (sh. rünnakud käsitulirelvadega, granaatidega, suurekaliibriliste relvadega ning muuhulgas ka raketirünnakud). Sellele lisaks täiendavad julgeolekumeetmed, mis lähtuvad vajadusest kaitsta baasi turvatud ala potentsiaalsete sissetungijate eest.

Projekt jätkub ehitustöödega ning järgnevatel kuudel osutame tellijale omaniku järelevalve teenust Afganistanis kohapeal, tagamaks ehitustööde vastavust projektile ja üldistele kvaliteedinõuetele.