Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avati Häirekeskuse ja Päästeameti Tallinna ühishoone

03.02.2015

30. jaanuaril 2015. a. avati pidulikult Tallinnas, Osmussaare tee 2 kinnistul asuv uus Häirekeskuse ja Päästeameti Tallinna ühishoone.

Hoones hakkavad ühiselt tööle 112 (Euroopa ühtne hädaabinumber), 110 (politsei) , 1345 (Tallinna linna abitelefon), 1313 (keskkonnainspektsioon) kõnesid ning mere- ja lennupääste telefonidelt abikutsungeid vastuvõtvad häirekeskuse päästekorraldajad, häirekeskuse abi- ja infotelefonide töötajad ning politseiametnikud, kes saadavad sündmuskohale vajaliku erivarustuse ja oskustega operatiivtöötajad.

Uues hoones tervikuna on arvestatud töökohti ligikaudu 300 inimesele. Hoonekompleks koosneb kesksest 4-korruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks - Häirekeskuse töösaal, Häirekeskuse administratsioon ja Päästeameti Põhja päästekeskuse Lasnamäe komando. Lisaks rajati kinnistule 14 m kõrgune tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ja turvaelementidega ning spordiväljak.

Häirekeskuse uues töösaalis on ekraanid linna valvekaamerate reaalajas jälgimiseks. Lisaks politsei operatiivteabeteenistusele hakkavad ühises töösaalis valvekaamerate pilte jälgima ka Häirekeskuse päästekorraldajad. Abivajajale tähendab see seda, et abi saab välja saata ka siis, kui ei ole tehtud hädaabikõnet Häirekeskusele.

Amhold teostashoonetekompleksi projekteerimistööde peatöövõtjana arhitektuurse, konstruktiivse, sisekujunduseja maastikuarhitektuuri osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostasime hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustasime tellijat ehitustööde ajal.

Projekteerimistööde projektijuht oli Olavi Ottas, hoone eskiisprojekti autorid arhitektid Koit Ojaliiv, Joel Kopli ja Juhan Rohtla (Kuu OÜ), arhitektuurse tööprojekti ning sisekujundusprojekti koostas arhitekt Jane Teresk ning konstruktiivse osa projekteeris insener Andrei Uibukant.

Hoonekompleksi ehitustööd teostas konsortsium AS Teede REV-2, Ramm Ehitus OÜ ja AS Parmeron.

Häirekeskuse ja Päästeameti Tallinna ühishoone ehitus läks maksma 6,6 miljonit eurot.