Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli juurdeehitus avatud

16.09.2014

Tartus, Toomemäe nõlval, aadressil Lossi 15 avati 15. septembril pidulikult Heino Elleri nim Tartu Muusikakooli uus kolmekorruseline, 1 440 ruutmeetrise netopinnaga õppehoone.

Lossi 15 maja hoovis olnud väikese vana puumaja asemele, kus kolmes toas toimus kogu rütmimuusika osakonna õppetöö, on kerkinud nüüd uus nüüdisaegne maja muusikaõppeks sobivate helikindlate ja hea akustikaga ruumidega, kus on kasutatud vastavat ehitustehnoloogiat. Uues hoones on avar fuajee, liikumisstuudio kahe riietusruumi ja duširuumidega, 12 õppeklassi, helisalvestusstuudio ning koori- ja orkestristuudio suure lava ja 230-kohaline saal rõduga. Majas on ka lift, kuhu mahub vajadusel ka tiibklaver, sest eelkõige on mõeldud pillide transpordile, kuna orkestristuudio asub teisel korrusel. Vana ja uut õppehoonet ühendab galerii.

Uue õppehoone peaprojekteerija oli AS Amhold, projekteerimistöid juhtis projektijuht Jaan Aru.

Õppehoone arhitektuurse lahenduse autorid on arhitektid Lea Järve-Eeronen ja Erik Joasaare arhitektuuribüroost AB Järve & Tuulik . Hoone sisearhitektuurse osa projekteeris arhitekt Anu Ahi. Suurepärase tulemuse koori- ja orkestristuudios saavutasid akustika projekteerija Akukon OY Eesti filiaal, akustika ekspert Linda Madalik ja ehitaja Rehe Ehituse .

Õppehoone ehitas YIT Ehituse AS ning projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond, täpsemalt Euroopa Liit "Hariduse infrastruktuuri arendamine" meetmest "Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine" alt. Uue õppehoone ehitusmaksumus oli 2,5 miljonit eurot