Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Häirekeskuse ja päästeameti Tallinna ühishoone pidas sarikapidu

12.05.2014

09. mail 2014. a. peeti Tallinnas, Osmussaare tee 2 kinnistule rajatavale häirekeskuse ja päästeameti Tallinna hoonetekompleksi sarikapidu, millega tähistati maja maksimaalse kõrguse saavutamist.

Uue hoone valmimisel hakkavad ühiselt tööle 112 (Euroopa ühtne hädaabinumber), 110 (politsei) , 1345 (Tallinna linna abitelefon), 1313 (keskkonnainspektsioon) kõnesid ning mere- ja lennupääste telefonidelt abikutsungeid vastuvõtvad häirekeskuse päästekorraldajad, häirekeskuse abi- ja infotelefonide töötajad ning politseiametnikud, kes saadavad sündmuskohale vajaliku erivarustuse ja oskustega operatiivtöötajad. Üleminek ühele hädaabinumbrile 112 on oluline ümberkorraldus Eesti siseturvalisuse valdkonnas, mille eesmärk on kiirendada abi saamist.

Amhold teostas hoonetekompleksi projekteerimistööde peatöövõtjana arhitektuurse, konstruktiivse, sisekujunduse ja maastikuarhitektuuri osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

Projekteerimistööde projektijuht oli Olavi Ottas, hoone eskiisprojekti autor arhitekt Koit Ojaliiv (Kuu ), arhitektuurse tööprojekti ning sisekujundusprojekti koostas arhitekt Jane Teresk ning konstruktiivse osa projekteeris insener Andrei Uibukant.

Hoonekompleksi ehitustööd teostab konsortsium AS Teede REV-2, Ramm Ehitus ja AS Parmeron.

Uus ühishoone valmib 2015. aasta jaanuaris.