Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Häirekeskuse ja päästeameti Tallinna ühishoone sai nurgakivi

06.03.2014

03. märtsil 2014. a. asetati pidulikult nurgakivi Tallinnas, Osmussaare tee 2 kinnistule rajatavale häirekeskuse ja päästeameti Tallinna hoonetekompleksile.

Uue hoone valmimisel hakkavad ühiselt tööle 112 (Euroopa ühtne hädaabinumber), 110 (politsei) , 1345 (Tallinna linna abitelefon), 1313 (keskkonnainspektsioon) kõnesid ning mere- ja lennupääste telefonidelt abikutsungeid vastuvõtvad häirekeskuse päästekorraldajad, häirekeskuse abi- ja infotelefonide töötajad ning politseiametnikud, kes saadavad sündmuskohale vajaliku erivarustuse ja oskustega operatiivtöötajad.

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel Osmussaare tee 2 kinnistule ehitatav hoonekompleks koosneb kesksest neljakorruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks: Päästeameti Lasnamäe päästekomando, häirekeskuse töösaal koos puhke- ja abiruumidega ning administratsiooni osa.

Samuti rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treeningabinõude ning jooksurajaga.

 Amhold teostasprojekteerimistööde peatöövõtjana hoonekompleksi arhitektuurse, konstruktiivse, sisekujunduse ja maastikuarhitektuuri osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

Projekteerimistööde projektijuht oli Olavi Ottas, hoone eskiisprojekti autor arhitekt Koit Ojaliiv (Kuu OÜ), arhitektuurse tööprojekti ning sisekujundusprojekti koostas arhitekt Jane Teresk ning konstruktiivse osa projekteeris insener Andrei Uibukant.

Nurgakivi asetuse üritusel osalesid Siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont, Häirekeskuse peadirektor Janek Laev, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Harju maavanem Ülle Rajasalu, Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit, Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe ja mitmed teised.

Hoonekompleksi ehitustööd teostab konsortsium AS Teede REV-2, Ramm Ehitus OÜ ja AS Parmeron. Ehitustööde maksumus on 4,4 miljonit eurot ning kaasaegne ühishoone on planeeritud üle anda kasutajatele 2015. aasta alguses.