Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis Põltsamaa Ametikooli kaasaegne praktikakorpus

13.01.2014

10. jaanuaril avati pidulikult Põltsamaa Ametikooli uus kaasaegne õppe- ja tööpraktika korpus.

Uues 3 362 m2 netopinnaga praktikakorpuses paiknevad kaasaja tipptasemel sisustatud õpperuumid ehituse, autotehniku ja põllumajanduse erialadele. Samuti ruumid oskustööliste teoreetilise väljaõppe tarbeks, ruumid personalile ja mitmesugused vajalikud abiruumid. Nüüd on Põltsamaa Ametikoolil võimalus senisest oluliselt tõhusamal tasemel ning arvukamalt korraldada ka täiskasvanute täiend- ja ümberõpet.

Amhold teostas uue hoone peaprojekteerijana insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd ning projekti arhitektuurse, sisekujunduse, ehituskonstruktiivse, veevarustuse ja kanalisatsiooni, ventilatsiooni, kütte ning elektri ja nõrkvoolu süsteemide projektid. Samuti teostasime hoone automaatika, turva ja valvesüsteemid, välisvõrgud, haljastusprojekti, krundi teede ja parkimiskorralduse projekti ning ehitusperioodil ka autorijärelevalve.

Projekteerimistööde projektijuht oli Jaan Aru, hoone arhitekt Jane Teresk, konstruktiivse osa projekteerisid Andrei Uibukant ja Katrin Viirlik ning kütte-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid Jelena Štšetinina.

Uue praktikakorpuse kogumaksumuseks oli 3,35 miljonit eurot. Praktikakorpus valmis Euroopa Liidu struktuurifondide (ERF) ja Eesti Vabariigi kaasrahastusel. Hoone ehitustööd teostas Ehitusfirma Rand & Tuulberg AS.