Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold projekteerib uue Tallinna vangla hoonete kompleksi

07.08.2014

Riigi Kinnisvara AS ja Amhold AS sõlmisid 5. augustil 2013. a. lepingu uue Tallinna vangla, arestimaja, väljasaatmis-ja interneerimiskeskuse ning taristu põhiprojekti koostamiseks.

Projekteeritava ligi 63 900 ruutmeetrise vanglakompleksi projekt valmib 2014. aasta sügisel.

Vanglakompleks ehitatakse Rae valda Soodevahe külla ning kaasaegne vanglakompleks peaks valmima kõige varem 2017. aastal.

Vangla projekteeritakse kõrge turvalisuse ning energia- ja keskkonnasäästlikkusega. Esmatähtis on erinevate vangigruppide diferentseeritud ümberkasvatus, koolitus ja töö õpetus. Eesmärk on rajada optimaalsete kuludega efektiivse ruumikasutusega  ning madalate ülalpidamiskuludega hooned.

Uue Tallinna vanglaga samale territooriumile on planeeritud veel avavangla, arestimaja, administratiivkeskus, pääsla, valvekeskus, tööruumid, lasketiir, toitlustuskeskus, kauplus, eluhooned, spordirajatised, koolitus- ja sotsiaaltöökeskus, tootmishooned, turvarajatised ning tervishoiuosakond, mis hetkel asub Maardus. Samuti ehitatakse välja uus väljasaatmis- ja interneerimiskeskus.

Uude kambertüüpi vanglakompleksi on kavandatud 1210 kohta, 150 kohta arestimajja ja 100 kohta avavanglasse.

Amhold teostab peaprojekteerijana kõik vanglakompleksi hoonete ja rajatiste (sh. rajatiste teenindamiseks vajalike ehitistetrassid, teed, platsid) insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd, projekteerimistööd, maksumuse arvutused ning ehitustööde autorijärelevalve.