Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Tehvandi Spordikeskuse rekonstrueeritud ja laiendatud peahoone on avatud

26.06.2014

07. juunil 2013. a. avati pidulikult Tehvandi Spordikeskuse täielikult rekonstrueeritud ja laiendatud peahoone I etapp.

Projekt „Tehvandi Spordikeskuse peahoone rekonstrueerimine“ sai toetust rohelise investeerimis-skeemiga hõlmatud objektina, mille elluviijateks olid Rahandusministeerium ja Riigi Kinnisvara AS ja ehitustöid rahastati Kyoto protokolli alusel toimuvast heitkoguse kvoodimüügi tulust.

Tehvandi Spordikeskus asub Valgamaal, Otepää vallas, Nüpli külas ning hoone rajati omaaegse NSVLi spordikomitee tellimusel eelkõige talialade olümpiakoondise ettevalmistuskeskusena 1978. aastal.

Peahoone (rahvakeeli ka „Pentagon“) rekonstrueerimistööde raames lammutati amortiseerunud ja aastaid läbijooksnud katus, mis asendati uue soojustatud  murukattega katusega. Fassaadil asendati lagunenud rõdud uutega, paigaldati lisasoojustus ja ilmastikukindel viimistlus. Ehitustööde käigus vahetati kaasaegsete vastu täielikult välja kütte-, ventilatsiooni-, elektri- ning nõrkvoolusüsteemid. Teostati kandetarindite remondi-, isoleerimis- ja tugevdustööd.

Täielikult uuuendati sisustus ning muudeti oluliselt siseplaneeringut. Võeti kasutusele hoone automaatikaga juhitavad kaasaja kokkuhoidlikud energiakasutuse lahendused. Samuti paigaldati hoonesse efektiivsed valve- ja tuleohutusabinõud.

SA-e Tehvandi Spordikeskus omafinantseerimisega teostati täiendavalt sisustus- ja siseviimistlustööd, ehitati uued vee- ja kanalisatsioonitorud ning monteeriti uus elektrisüsteem ja välisvalgustus.

Ehitustööde II etapis on kavandatud 50-kohalise hotelliosa juurdeehitus.

Hoone I etapi osas paiknevad SA Tehvandi Spordikeskus büroo ja laoruumid, 86 majutuskohaga Tehvandi hotell ja 92 kohaga Tehvandi restoran. Peahoone juures asub 32 kohaline autode parkla.

AS Amhold teostas hoone rekonstrueerimise ja laienduse projekti ning ehitustööde II etapi 50-kohalise hotelli juurdeehitusprojekti, sh. insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd, hoone arhitektuurse-, konstruktiivse-, sisekujunduse-, elektri- ja nõrkvoolusüsteemide- ning kütte-, ventilatsiooni-, jahutuse-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ehitusprojektid (sh. energiamärgis). Samuti territooriumi haljastuse, krundi teede, platside, liikluskorralduse ja vertikaalplaneerimise lahendused ning ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid. Ühtlasi teostame ehitustööde ajal autorijärelevalvet.

Rekonstrueerimiseprojekteerimistööde projektijuht oli Jaan Aru, arhitekt Triinu Nurmik ja konstruktor Katrin Viirlik. Hoone arhitektuurse ilme kavandamisel tehti tihedat koostööd algse hoone ühe autoriga, arhitekt Peep Jänesega.

Hoone rekonstrueerimistööd valmisid 31.05.2013. a. Ehitustööde teostas Ehitusfima Rand ja Tuulberg AS.