Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

TTÜ Virumaa Kolledži põlevkivi kompetentsikeskus sai nurgakivi

06.06.2014

4. juunil 2013 toimus Kohtla-Järvel pidulik nurgakivi asetamine TTÜ Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskuse uuele hoonele.

Ehitatav kahekorruseline hoone rajatakse kolledži vana laborikorpuse asemele ja sinna kolib ka kütuste tehnoloogia teadus- ja katselaboratoorium.

Uues korpuses asuvad erinevad katselaborid (õlide ja vedelkütuste labor, põlevkivi uurimise labor, keskkonna-ja kütuste analüüsi labor, elementanalüüsi labor, orgaanilise sünteesi labor, kromatograafia, orgaanika ja anorgaanika laborid jne.), arbitraaži ja klaasi ladu, töökoda ja stendikatsete ruum ning administratiiv-ja tehnilised ruumid.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetas keskust 3 miljoni euroga, mis lisaks hoone ehitusele võimaldab algatada väikeettevõtlust põlevkivi valdkonnas, hankida kaasaegseid seadmeid uute teenuste välja töötamiseks, luua võimalused põlevkivide andmebaaside loomiseks, spetsiifilise patendi- ja õigusloome seireks, valdkondlike koolitus- ja koostööürituste korraldamiseks, katse- ja arenduslaborite ning valdkondliku võrgustiku väljaarendamiseks alustavatele ettevõtetele ning erinevate põlevkivialaste ühisprojektide algatamiseks ja teostamiseks.

Amhold teostas projekteerimistööde peatöövõtjana uue põlevkivi kompetentsikeskuse hoone arhitektuurse-, konstruktiivse-, sisekujunduse-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede ja parklate lahendused ning kütte-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooniprojektid. Ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning kasutuskulude optimeerimise lahendused.

Plaani kohaselt valmib hoone 2014. aasta veebruariks