Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Rakvere Ametikooli restaureerimine – Lääne-Virumaa aasta tegu

25.01.2014

24. jaanuaril 2013. a. tunnustati Rakvere Ametikoolis 2012. aasta tublimaid tegijaid Lääne-Virumaal. Välja kuulutati nii aasta ühistegu, kui ka isikusaavutus.

Seekordse aasta teo tiitli pälvis suure häälteenamusega Rakvere Ametikooli restaureerimine. Uues kuues Rakvere Ametikool on üks tähelepanuväärsemaid ehitisi, sest on Eestis ainus tsaariajal ehitatud kool. Seega ei ole koolihoone uhkuseks mitte ainult kooli õpilastele ja töötajatele, vaid kogu Lääne-Virumaale.

Koolihoone restaureerimisest võttis Amhold osa peaprojekteerijana, koostades koolihoone komplekse restaureerimisprojekti ning kõik kaasnevad arhitektuur-ajaloolised ja insenertehnilised uurimistööd, välisvõrkude ja haljastusprojekti ning krundi teede ja platside projekti. Ühtlasi teostasime kogu hoone ehitusperioodil ehitustööde autorijärelevalvet. Kuna tegemist on väga erilise ehitismälestisega, taastati projektiga hoone algne ilu, suursugusus ning hoone originaalvälimus. Restaureerimistööde juures kasutati ka Peterburi arhiivides säilinud dokumente. Samuti leiti võimalusi säilitada ja eksponeerida osa hoone ajaloolisi detaile.

Autasu võttis vastu Rakvere Ametikooli direktor Hannes Mets, kes ütles, et tehtud töö ja nähtud vaev on saanud väärilise tunnustuse ning kõik saavutatu on tugeva meeskonnatöö tulemus.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja ajaleht Virumaa Teataja korraldasid maakonna aasta teo valimist juba kümnendat korda. Ürituse ainulaadsuseks on tõik, et tegu valib rahvas, mitte kitsas seltskond või komisjon

Refereeritud artikkel: Virumaa Teataja, 24.01.2013, http://www.virumaateataja.ee/1114736/aasta-teod-ametikooli-ehitus-ja-seltside-allee/

Fotod: Mairo Mikvere