Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Göteborgi uue Torslanda kooli sarikapidu

14.10.2014

13. septembril 2012 toimus Göteborgis uue Torslanda kooli pidulik sarikapidu. Kooli direktorid, personal ja ehitajad tähistasid ühe etapi lõppu ehitustöödes ning tutvusid uute kooliruumidega.

Stefan Ziegler Göteborgi kohalikust omavalitsusest ütles, et läheb veel aega enne, kui hoone saab kasutajatele valmis, kuid uksed, aknad ja katus on paigaldatud ning täna on võimalik näha juba valmiva hoone kontuure. Marie Berg, üks kooli kahest direktorist, oli õnnelik, et pärast pikka aega on kooli personal koos ühes kohas. Pärast vana Torslanda kooli põlengut olid õpilased ja õpetajad sunnitud töötama seitsmes eri asukohas.

Valmiv kool on madala energiatarbega hoone, mis on oma energiatarbelt sõltumatu ja selleks kasutatakse päikesepaneele. Nädalavahetustel, kui kooli nii palju ei kasutata, on võimalik ülejääv energia müüa Göteborgi Energiale. Charlotte Wenneberg, kes on Torslanda kooli ehitustööde projektijuht ütles, et praegu ollakse ehitustöödega ajagraafikus ning järgmist õppeaastat alustatakse juba uues hoones.

Huvilistel on võimalik ehitustööde kulgu jälgida veebikaamera vahendusel internetiaadressil http://liveevent.se/goteborgsstad/goteborgsstad_1_1280u.jpg (pilti uuendatakse iga 5 minuti järel).

Amhold büroos valmis Torslanda kooli (600 õpilast, klassid 6-9) madala energiatarbega hoone ventilatsiooni, jahutuse, sooja- ja külmavee, fekaal- ja sadevee kanalisatsiooni ning drenaaži süsteemide ning automaatse elektroonilise kontrolli ja juhtimise tööprojekt.

Projekt on koostatud 3D mudelis nn BIM süsteemis. 8952 m² netopinnaga hoone kütteenergiakuluks on kavandatud maksimaalselt 15 KWh/m² aastas ning kogu energiakuluks 36 KWh/m2aastas.

Refereeritud artikkel: Torslanda Tidningen, 19.09.2012, http://www.tidningen.se/index.php/Artiklar/Torslanda/Taklagsfest-paa-nya-Torslandaskolan