Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

AS Lääne-Tallinna Keskhaigla Hooldusravikliiniku I etapp ja Haabersti Tervisekeskus on avatud

04.06.2014

1. juunil avati pidulikult Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) Hooldusravikliiniku I etapp ja LTKH Haabersti Tervisekeskus. Hoonete kompleksi brutopind kokku on 13 220 m2 ning asub Tallinnas, aadressil Ehitajate tee 137. Tegemist on viimaste aastate suurima ja moodsaima tervisekeskusega Eestis, mille eesmärgiks on parandada õendus- ja hooldusteenuste kvaliteeti ja kättesaadavust Tallinnas ja Harjumaal  ning  pakkuda inimestele asumikeskset arstiabi.

1. juunil avati Hooldusravikliiniku I etapp, mis tähendab, et ajavahemikul juuni-juuli avatakse patsientide teenindamiseks 63 voodikohta ja ülejäänud 87 voodikohta saavad olema avatud 2013. aasta jaanuariks, mil valmib ehituse II etapp ning Hooldusravikliinik alustab täismahus tööd 150 voodikohaga. Kliinikus on põhiliselt ühe- ja kahekohalised avarad ja valgusküllased palatid ning Iga palati juurde kuulub WC-ga duširuum, kõik kohandatud ratastooliga inimestele.

Hooldusravikliinikus on kaasaegne, kõikidele ehitustehnilistele ja tervisehoiu Euroopa Liidu normatiividele vastav meditsiini infrastruktuur, sealhulgas kliinikus asub tööle ka nelja kohaga dialüüsiüksus.

Avatava kompleksi teine pool kuulub tervisekeskusele. LTKH Haabersti Tervisekeskuse näol on tegemist endise Väike-Õismäe polikliiniku rekonstrueeritava hoone juurdeehitusega. Tervisekeskuses asub tööle 20 perearsti. Lisaks alustavad Haabersti Tervisekeskuses tööd ka LTKH Psühhiaatriakeskus ja ambulatoorse eriarstiabi üksus, kus hakkavad toimuma  kirurgi, naistearsti, nahaarsti, kõrva-nina- kurguarsti vastuvõtud, samuti leiavad uues hoones koha Hambaravi kliinik ning Diagnostikakliinik (röntgenuuringud, ultraheli uuringud, laborianalüüsid). Taastusravi üksuses on võimalik pakkuda  veeteraapiat nii imikutele kui täiskasvanutele, elektriravi, füsioteraapiat ja massaaži.

Amhold teostas projekteerimistööde peatöövõtjana hoonekompleksi arhitektuurse, konstruktiivse, sisekujunduse ja maastikuarhitektuuri osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, meditsiinigaaside-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

LTKH Hooldusravikliiniku rekonstrueerimise maksumuseks kujunes 4,6 miljonit eurot, millest Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus LTKH-le on 3,1  miljonit. Tervisekeskuse osa ehitustööde maksumus on 4,1 miljonit eurot ja selle on täismahus finantseerinud Lääne-Tallinna Keskhaigla.

Projekteerimistööde projektijuht oli Heigo Nõmmik ning hoone arhitekt Indrek Saarepera.