Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avati Jõhvi politsei ja pääste ühishoone

25.05.2014

23. mail 2012. a. avas siseminister Ken-Marti Vaher pidulikult uue sisejulgeolekuasutuste Jõhvi politsei ja pääste ühishoone.

Jõhvi ühishoone on suletud brutopinnaga 9649,6m2 ning uues majas töötavad nüüd koos Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefektuur, Päästeameti Ida Päästekeskus, Kaitsepolitseiameti Ida osakond ning Kodakondsus- ja Migratsiooniameti büroo.

Jõhvi uues hoones asub ka Häirekeskuse ning Politsei- ja Piirivalveameti juhtimiskeskuse Eesti esimene ühine töösaal, kus menetletakse 112 ja 110 hädaabikutseid.

Ida prefekti Aldis Aluse hinnangul on uue maja töötingimused seal töötavate inimeste väärilised. Uue maja projekteerimisel võeti arvesse kõiki politsei- ja päästetöö eripärasid ning loodi võimalikult head töötingimused ilma liigsete kompromissideta.

Et hoone naabriks on Kaitseliidu Alutaguse malev, on Eesti riigi turvalisust tagavatel ametkondadel väga head eeldused tihedaks koostööks ning vajadusel üksteise abistamiseks.

Amhold teostas peaprojekteerijana arhitektuurse, sisekujunduse, sisustuse, maastikuarhitektuuri, ehituskonstruktiivse, KVVK ja jahutuse süsteemide, elektrisüsteemide, turvasüsteemide, automaatika, sprinklersüsteemi, gaasikustutussüsteemi, haljastuse, parkimise ja liikluskorralduse lahendused, ehitusmaksumuse ning töömahtude arvutused ja ehitustööde autorijärelevalve töö. Samuti teostas Amhold insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd. Projekteerimis-uurimistööde projektijuht oli Olavi Ottas, ehituskonstruktiivse osa koostas Joel Lipson ning arhitektuuri põhiprojekti ning sisekujundusprojekti teostas arhitekt Jane Pärnamaa.

Hoone projekti tellis AS Riigi Kinnisvara. Hoone ehitusmaksumuseks kujunes ligi 5 miljonit eurot.