Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Algasid Tehvandi Spordikeskuse peahoone rekonstrueerimistööd

13.04.2014

Algasid Tehvandi Spordikeskuse peahoone rekonstrueerimistööd 1. etapi mahus, mille käigus läbib hoone täieliku uuenduskuuri. 2. etapi ehitustööde käigus planeeritakse ehitada peahoone juurdeehitusena lisaks 50-kohaline hotell.

Tehvandi Spordikeskus asub Valgamaal, Otepää vallas, Nüpli külas ning hoone rajati omaaegse NSVLi spordikomitee tellimusel eelkõige talialade olümpiakoondise ettevalmistuskeskusena 1978. aastal. Rahva hulgas Pentagonina tuntud Tehvandi spordikeskuse peamaja remonti on plaanitud juba mitu aastat, kuna maja praeguseks täielikult amortiseerunud.

Hoonesse on planeeritud 45 hotellituba: ühekohalisi 7, kahekohalisi 25, kolmekohalisi 7 ja neljakohalisi 1, lisaks veel kahekohaline juunior sviit vannitoaga, suur sviit saunaga (kahekohaline), kahekohaline invatuba ning 2 kolmekohalist alpituba. Kokku 91 kohta.

Amhold teostas hoone rekonstrueerimise põhiprojekti, sh. insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd, hoone arhitektuurse-, konstruktiivse-, sisekujunduse-, elektri- ja nõrkvoolusüsteemide- ning kütte-, ventilatsiooni-, jahutuse-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ehitusprojektid (sh. energiamärgis). Samuti territooriumi haljastuse, krundi teede, platside, liikluskorralduse ja vertikaalplaneerimise lahendused ning ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid. Ühtlasi teostame ehitustööde ajal projekti autorijärelevalvet.

Rekonstrueerimise projekteerimistööde projektijuht oli Jaan Aru ja arhitekt Triinu Nurmik. Hoone arhitektuurse ilme kujundamisel tehti tihedat koostööd ühe hoone autoriga, arhitekt Peep Jänesega.

Rekonstrueerimisprojekti tellijaks oli SA Tehvandi Spordikeskus ning projekt valmis jaanuar 2012.a.

Ehitustööd teostab Ehitusfirma Rand & Tuulberg AS ning tööde valmimise tähtajaks on mai 2013.a.