Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Algasid Göteborgi uue Torslanda kooli ehitustööd

31.01.2014

20. jaanuaril 2012. a. tähistati pidulikult Torslanda kooli ehitustööde algust. 2013. aasta augustis planeeritakse kooliaastat alustada uues õppehoones.

Ehitustööde alguse juhatas sisse pidulik vastuvõtt, kus 7nda klassi õpilased tõstsid esimesed labidatäied liiva ehitusele. Labidatele oli peale kirjutatud kooli nimi ning aastaarv, mil kool valmis saab. Seejärel saadeti need labidad laiali lähedalasuvatele lasteaedadele, kuna nemad on tulevased uued õpilased valmivas koolimajas. Ehitise valmimise hetkeks on praegustest 7nda klassi õpilastest saanud Torslanda kooli viimase ehk 9nda klassi õpilased.

Amhold büroos valmis Torslanda kooli (600 õpilast, klassid 6-9) madala energiatarbega hoone ventilatsiooni, jahutuse, sooja- ja külmavee, fekaal- ja sadevee kanalisatsiooni ning drenaaži süsteemide ning automaatse elektroonilise kontrolli ja juhtimise tööprojekt.

Projekt on koostatud 3D mudelis nn BIM süsteemis. 8952 m² netopinnaga hoone kütteenergiakuluks on kavandatud maksimaalselt 15 KWh/m² aastas ning kogu energiakuluks 36 KWh/m2aastas. 

 

Fotod: Torslanda Tidningen