Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis Euroopa piirijaam Aasiasse

05.09.2014

03.09.2011.a avati Koidula piirijaam, mis avab veel ühe akna Euroopast Aasiasse.

Raudteepiirijaama arendusala hõlmas ligi 100 hektarit  Tööde käigus rajati raudteid kokku 25,4 kilomeetri ulatuses, uut maanteed lisandus ligikaudu 5 kilomeetrit ning rajati 4 uut ja rekonstrueeriti 3 silda. Ehitusprojektid koostas ja peaprojekteerimistöö teostas AS Amhold.

Koidula jaamas on nüüd ühe rööpapaari asemel 10 rööpapaari ja rongide läbivalgustamise röntgenseadmed nagu lennujaamades pagasi kontrollimiseski. Jaama võimsus on 40 rongipaari ööpäevas.

Jaamakompleksis on kolm suuremat korpust. Hoonetes paiknevad politsei-, piirivalve-, maksu-, tolli-, veterinaar-, toidu- ning põllumajandusameti töö- ja abiruumid ning lisaks veel haldus- ja hooldusteenistused ning kaubaveo korralduse üksused EVR Infra ja EVR Cargo.

Piirijaam avab paremad võimalused raudtee kauba- ja reisiliikluseks Moskva, Peterburi, Riia, Varssavi ja Kaliningradi logistikasuundadel

Ehitustööd läksid maksma ca 70 miljonit eurot. Jaama ehitusega oli korraga hõivatud paarsada ehitajat. Projekteerimis-ehitustööd kestsid 2003.aastast kuni 2011. aastani.

Amhold koostas projektid arhitektuuri, sisearhitektuuri, ehituskonstruktsioonide, elektrisüsteemide, kütte-, ventilatsiooni-, jahutus-, sade- ja fekaalkanalisatsioonija veesüsteemidele. Samuti teostas Amhold peaprojekteerimise teenustöö, energiaefektiivsuse arvutused, ehitustööde perioodil autorijärelevalvet ning insenerisüsteemide automaatse elektroonilise kontrolli- ja juhtimise projekti.

Projektis osalenud AS-i Amhold vastutavad peaspetsialistid: projektijuht - Jaan Aru, arhitekt - Triinu Nurmik, konstruktor - Andrei Uibukant, ventilatsioon ja jahutus - Jelena Štsetinina, küte - Jelena Räpp, sooja- ja külmavee varustus ning fekaal- ja sadevee kanalisatsioon - Svetlana Voronina, energiatõhususMärt Falk.

Ehitustööde peatöövõtja ja projekti tellija oli Nordecon AS. Piirijaama kompleksi lõpptellija oli Riigi Kinnisvara AS.