Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Väike-Õismäe hooldushaigla ja perearstikeskus sai nurgakivi

18.08.2014

Neljapäeval, 18. augustil, asetati pidulikult nurgakivi rajatavale Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) Haabersti Tervisekeskuse ja Hooldusravikliinikule (Ehitajate tee 137).

Amhold teostas projekteerimistööde peatöövõtjana hoonekompleksi arhitektuurse, konstruktiivse, sisekujunduse ja maastikuarhitektuuri osad ning kütte-, jahutuse-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooni-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti teostasime insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede, parklate ja territooriumi haljastuse lahendused ning hoone automaatika-, turva- ja valvesüsteemide lahendused. Ühtlasi koostasime ehitustööde maksumuse kalkulatsioonid ning teostame hoone ehitustööde autorijärelevalvet ja nõustame tellijat ehitustööde ajal.

Uue hoone brutopind on 13 220 m2, millest perearstikeskuse korpuse osa moodustab 5040 m2 ning hooldushaigla korpus 8182 m2. Uues tervisekeskuses hakkab tööle viis perearstikeskust, mis hetkel asuvad Väike-Õismäe polikliinikus ning kokku teenindavad 40 000 Tallinna patsienti 18 perearsti ning 18 pereõde. Lisaks on tulevases keskuses kavandatud ruumid Tallinna Munitsipaalperearstikeskusele, LTKH Psühhiaatriakeskusele, LTKH eriarstidele (kirurgia, dermatoveneroloogia, kardioloogia, neuroloogia, günekoloogia, oftalmoloogia), LTKH labori- ning piltdiagnostika teenuste osutajatele, stomatoloogidele, taastusravile ning tugifunktsioonidele. Hooldushaigla korpuses on voodikohti 150 patsiendile.

Uue tervisekeskuse nurgakivi panid paika abilinnapea ja LTKH nõukogu esinaine Merike Martinson, juhatuse esimees Boris Kirt, Haabersti linnaosa vanema kt Juhan Hindov ning Fund Ehitus juhatuse liige Eiki Rump.

Ehitustööde valmimise tähtajaks on kavandatud 2012. aasta lõpp.