Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Avati liikluseks Euroopa Liidu piiripunkt

26.05.2014


Amhold AS-i poolt koostatud tööprojekti alusel avati liikluseks 26. mail 2011 Koidula tolli- ja piirijaam (Euroopa Liidu ja Venemaa vaheline piirijaam, maa-ala suurus on 52 200 m2). Ehitustöid teostas Nordecon AS.

Eesti riigile on Koidula rajamine üks olulisemaid transpordi- ja regionaalpoliitilisi ülesandeid, sel on positiivne mõju kogu Lõuna-Eesti arengule. Lisaks kaubavedudele võimaldab jaama rajamine taastada reisirongiliikluse marsruudil Valga-Võru-Koidula-Tartu-Tallinn, mis on üks tähtis mere-, raudtee-, õhu-ja maantee logistika tsentraalsõlmi.

Amhold teostas tööprojekti projekteerimise peaprojekteerija, arhitektuuri, sisekujunduse, sisustuse, ehituskonstruktiivse, kütte, ventilatsiooni, jahutuse, külma- ja soojaveevarustuse, sade- ja fekaalkanalisatsiooni, elektrisüsteemid, tuleohutussüsteemid, automaatika, gaasikustutuse ning raudteeperroonide konstruktsioonide lahendused, insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd ning ka ehitustööde autorijärelevalve- ja konsultatsioonitööd.