Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold alustas Võisiku Hooldekodu hoonetekompleksi restaureerimis- rekonstrueerimisprojekti koostamisega

31.05.2014

27. mail 2011. a alustasime Võisiku Hooldekodu hoonete- ja rajatiste kompleksi (maa-ala pindala 108 000m2, hoonete brutopind 9 592 m2) restaureerimis- ja rekonstrueerimistööde ehitusprojekti koostamisega.

Esimesed andmed Võisiku mõisast (Weseke) on aastast 1520. Liivi sõja ajal põletati Võisiku mõis maha ning uuesti ehitati üles 1632. aastal ja mis muutus ümbruskonna rikkaimaks mõisaks. Täna osutab Võisiku Hooldekodu teenust üle 400 erivajadusega inimesele. Kompleks on arhitektuuri- ja loodusmälestise alal ning riikliku kaitse all.

Hooldekodu kompleks koosneb peahoonest (endine mõisa peamaja), kahest eluhoonest, vahekorpusest, sööklast, ravikorpusest, puukaevust ja katlamajast.

Restaureerimise ja rekonstrueerimise projektiga on ette nähtud CO2 emisiooni vähendamine ning energiakasutuse efektiivsuse tõstmine päikse ja geoterminaalse soojusenergia kasutamisega ning taastuva biokütuse kasutamine.

Amhold teostab nii insener-tehnilised, arhitektuur-ajaloolised ja keskkonnalased uurimistööd, kui ka arhitektuuri, tarindite, VK KV, automaatika ja elektrisüsteemide projekteerimistööd. Samuti täidame peaprojekteerija ülesandeid ning koostame haljastuse, liikluskorralduse ning infrasüsteemide projektid. Amhold AS-i projekteerimis-uurimistööde projektijuht on Olavi Ottas.