Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaselamute CO2 emissiooni vähendamise ja energiakasutuse efektiivsuse tõstmise projekt

30.05.2014

Amhold büroos valmis Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaselamute CO2 emissiooni vähendamise ja energiakasutuse efektiivsuse tõstmise projekt. Arhitekt on Jane Pärnamaa, projektijuht tehnikamagister Reelika Mitrovski ja konstruktor tehnikamagister Katrin Viirlik.

Üliõpilaselamute brutopind on 12 756 m2 ja krundi pind on 11 246 m2.

CO2 emissiooni vähendamise eesmärgiga on projektis üliõpilaselamute kütte- ja kliimasüsteemid projekteeritud täielikult uued, arvestades kaasaja tehnilisi võimalusi, päikseenergia, heitvetelt ja –õhult tagastuva soojusenergia ning automaatika kasutamisega. Olulise panuse energiatõhususe tõstmisele annavad kaasa ka aknaklaaside jakonstruktsioonide erilahenduste kasutamine. Hoonete piirdekonstruktsioonide lahenduses kasutatakse kõrge soojusisolatsioonivõimega materjale ning lõpptulemusena saavutab hoone madala energiatarbega hoone näitajad (kuni 100 kwh/m2 aastas).

Amhold teostas nii projekteerimiseelsed insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd, kui ka arhitektuurse, konstruktiivse, VK KV, automaatika ja elektrisüsteemide ning automaatikasüsteemide projektlahendused, samuti peaprojekteerimis-juhtimistööd.