Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmis Pärnu Vanalinna Põhikooli võimla CO2 emissiooni vähendamise ja energiakasutuse efektiivsuse tõstmise projekt

31.05.2014

31. mail 2011.a valmis Pärnu Vanalinna Põhikooli võimla CO2 emissiooni vähendamise ja energiakasutuse efektiivsuse tõstmise projekt. Arhitektid on Jane Pärnamaa, Nele Soobik ning projektijuht tehnikamagister Reelika Mitrovski. Projektis kavandatud tööd on ettenähtud valmis ehitada 2012.a sügiseks.

Pärnu VLK võimla on ehitatud kunagise 16. sajandist pärit püssirohu keldri kohale 1907. aastal. Hoone brutopind on 1384m2. Kooli võimlahoone on ajaloolises arhitektuurses ansamblis kooli peahoonega, moodustades ühtse õppe ja kehalise tervise arendamise campuse nii kooliõpilastele kui ka ümbriskonna elanikele.

CO2 emissiooni vähendamise eesmärgiga on projektis võimlahoone kütte- ja kliimasüsteemid projekteeritud täielikult uued, arvestades kaasaja tehnilisi võimalusi, päikseenergia, heitvetelt ja –õhult tagastuva soojusenergia ning automaatika kasutamisega. Olulise panuse energiatõhususe tõstmisele annavad kaasa ka aknaklaaside jakonstruktsioonide erilahenduste kasutamine.

Amhold teostas nii projekteerimiseelsed insener-tehnilised, arhitektuur-ajaloolised ja keskkonnaalased uurimistööd kui ka arhitektuurse, konstruktiivse, VK KV, automaatika ja elektrisüsteemide ning automaatikasüsteemide projektlahendused, samuti peaprojekteerimis-juhtimistööd.