Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Rakvere politsei ja pääste ühishoone avamine

04.02.2014

Reedel, 4. veebruaril 2011 toimus AS Amhold ehitusprojekti järgi valminud Rakvere politsei ja pääste ühishoone pidulik avamine, kus osalesid teiste seas siseminister Marko Pomerants, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, Rakvere linnapea Andres Jaadla, Politsei- ja Piirivalveameti Ida Prefektuuri prefekt Aldis Alus, Ida-Eesti Päästekeskuse direktor Ailar Holzmann ning Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit.

Uus hoone on brutopinnaga 6965 m2 ning hoonesse on projekteeritud politsei- ja päästeametnikele vajalikud tööruumid, Kodakondsus- ja Migratsiooniameti ruumid ja teenindussaal, ajutise kinnipidamise ruumid, kainestusruumid, asitõendite arhiivhoidla, lasketiir, eri ruumid relvadele ja laskemoonale, politsei ja pääste häirekeskuse tehnilised ruumid, koerteüksuse ruumid ja päästeautode garaaž. Projekti tellijaks on Riigi Kinnisvara AS ning hoone ehitas Oma Ehitaja AS.

Amhold teostas peaprojekteerijana arhitektuurse, sisekujunduse, sisustuse, maastikuarhitektuuri, ehituskonstruktiivse, KVVK, elektrisüsteemide, turvasüsteemide, automaatika, sprinklersüsteemi, gaasikustutussüsteemi, haljastuse, parkimise ja liikluskorralduse lahendused. Samuti teostas Amhold insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd ning ehitustööde autoripoolse järelevalve tööd.