Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Järvamaa õpilaskodude ehitusprojekt valmis

04.10.2014

4. oktoober 2010 sai Amhold valmis Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilaskodude uue hoone ja territooriumi rekonstrueerimise projekti. Hoone suletud brutopind on 4677,1 m2 ning krundi kogupindala on 51 940 m2.

Õpilaskodu-söökla on planeeritud neljakorruselisena. Esimesele korrusele ehitatakse söökla ja õpikeskused. Teisele, kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse õpilaskodu ruumid.
Söökla osas sisaldub 100 kohaline söökla koos köögi, toiduainete lao ja kokandusõppe läbiviimiseks vajalike degusteerimise ruumi ja õppeklassiga ning õpilaste ja töötajate riietus- ja olmeruumid.
Suuremas õpikeskuses asub kooli raamatukogu koos lugemissaali ja arvutitega iseseisva töö tegemiseks.

Õpilaskodu on planeeritud ehitada ca 220–le õppijale. Hoones on 112 tuba, kõik toad on kahekohalised, v.a. 2 peretuba neljandal korrusel. Iga toa juurde ehitatakse dušširuum ja tualett ning väike kööginurk. Õpilaskodu igale korrusele ehitatakse puhketoad. Õpilaste eluruumid asuvad teisel, kolmandal ja neljandal korrusel. Eraldi ruumid on ette nähtud invaliididele esimesel korrusel ja külalislektoritele neljandal. Neljandal korrusel paikneb ka väike saunakompleks.
Kõik korrused on omavahel ühendatud 2 trepikoja ja liftiga.

Amhold teostas projekteerimise peaprojekteerija, arhitektuuri, sisekujunduse, sisustuse, maastikuarhitektuuri, ehituskonstruktiivse, KVVK, elektrisüsteemide, turvasüsteemide, automaatika, sprinklersüsteemi, gaasikustutussüsteemi, haljastuse, parkimise ja liikluskorralduse, insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd ning teostas ehitustööde autoripoolse järelevalve tööd.