Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi avamine

26.01.2014

Täna, 26. jaanuaril toimub AS Amhold ehitusprojekti järgi valminud Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi uue labori- ja büroohoone pidulik avamine.

Amhold teostas projekteerimise peaprojekteerija, arhitektuuri, sisekujunduse, sisustuse, maastikuarhitektuuri, ehituskonstruktiivse, KVVK, elektrisüsteemide, turvasüsteemide, automaatika, sprinklersüsteemi, gaasikustutussüsteemi, haljastuse, parkimise ja liikluskorralduse, insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd ning teostas ehitustööde autoripoolse järelevalve tööd.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituut (EKEI) on läänemereregiooni ja maailma kaasaegseim kohtuekspertiisikompleks. Hoone projekteerimisel lähtuti muuhulgas ENFSI (Euroopa Kohtuekspertiisi Instituudi) ja FBI Küberosakonna kvaliteedinõuetest ning hoonesse on projekteeritud kõik vajalikud ruumid selleks, et täita vähemalt 40 erinevat ülesannet.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituut loodi 2008. aastal kahe asutuse – Eesti Kohtuarstlik Ekspertiisibüroo ning Kohtuekspertiisi ja Kriminalistika Keskus ühinemisel. Uues labori- ja büroohoones on väga erineva funktsionaalse kasutusega ruumid: laboratooriumid, büroo –ja ametiruumid, konverentsiruumid ja multifunktsionaalsed esitlusruumid; arhiiviruum; MRI ja CT laboratooriumid; kohtuekspertiisi uurimis- ja meditsiinilise uurimise laborid (s.h. DNA- ja IT-kuritööde laborid); plahvatusohtlike seadmete ja plahvatuste analüüsilaborid; autopsia ruumid; narkootiliste ainete uurimise laborid; mündi ja paberraha uurimise laborid; kriminaalkuritegude 3D rekonstruktsiooniks mõeldud labor; lõhkeainete säilitamiseks mõeldud ladu; sündmuskoha maja; relvaekspertiisi lasketiir; voolu transformatsiooni jaam (madalpingest kõrgpingeks); mikro-köögid; avatud parkla ja garaaž abiruumidega.

Seitsme maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ja 11 269,5 ruutmeetri suuruse brutopinnaga hoone projekteerimisperiood kestis 2007-2008 aasta ning ehitusperiood 2009-2010 aasta. Hoone asub Tallinnas, aadressil Rahumäe tee 6. Projekti tellijaks oli Riigi Kinnisvara AS ning hoone ehitas NCC Ehitus AS.