Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Vaeküla kooli nurgakivi

02.12.2014

Täna, 2.detsembril 2010 asetati nurgakivi Vaeküla Kooli rekonstrueeritavale kompleksile, tööde käigus rekonstrueeritakse täielikult kooli peahoone ja kaks õpilaskodu, ehitatakse uus staadion ning võimla.

Hoonete kompleksi netopind on 9 706 m2 ning kooli territooriumi kogupindala 114 753 m2

Praegune õppehoone rekonstrueeritakse täies mahus ning hoonesse tulevad lisaks tavapärastele klassiruumidele veel ka tööõpetuse klassid ja söökla. Õpilaskodude rekonstrueerimisel jäävad vanadest hoonetest alles ainult seinad. Lisaks ehitatakse koolimaja juurde uus spordihoone ning praktiliselt ehitatakse uus staadion.

Amhold teostas projekteerimistööde peatöövõtjana uue kompleksi  arhitektuurse-, konstruktiivse-, sisekujunduse-, maastikuarhitektuuri-, elektri- ja nõrkvoolulahendused. Samuti insenertehnilised ja keskkonnaalased uurimustööd, teede ja parklate lahendused ning kütte-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooniprojektid ning territooriumi haljastuslahenduse.

Lääne-Virumaal, Sõmeru vallas asuva Vaeküla Kooli ehitustöid korraldab AS Riigi Kinnisvara ning kompleksi uuendamise kogumaksumus on 64 miljonit krooni. Korrastatud hooned ja rajatised peavad kooli käsutuses olema 2011/2012 õppeaasta alguses.