Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold alustas Rootsis Riksteni 9-klassilise kooli projekteerimistöödega

07.07.2014

Teostame Riksteni kooli projekti kanalisatsiooni- ja elektrisüsteemide osad.

Riksteni kool on 9-klassiline kool, kuhu on kavandatud ruumid kaheksale töögrupile (1 töögrupp ette nähtud u 80 õpilasele.) Iga töögrupp sisaldab endas ka tuba pedagoogidele. Kooli planeeritakse lisaks ka muusikaklass 25-30 õpilasele, puu,- metalli- ja tekstiili töötuba 25-30 õpilasele, joonistusklass 25-30 õpilasele, söögisaal/kohtumispaik, toiduvalmistamise köök, õppekeskus, kus on näiteks raamatukogu, kohad õppimiseks õpilastele, suuremad ruumid eripedagoogika jaoks; ruumid ka kooli juhtkonnale, personalile; õpilaskohvik, kodundusõpetuse klass, õpilasomavalitsus. Kuna alguses hakkab koolis olema ka palju lasteaialapsi, siis hoone planeeritakse ehitada nii, et kooli ruumid oleksid sobilikud nii lasteaia- kui ka koolilastele ning neil oleks võimalus üksteise ruume kasutada.

Kooli pedagoogiliseks suunaks on väärtustada  loodust, vabas õhus olemist, tervist ja sporti ning üks õpetamise eesmärke ongi seda lastele teadvustada. Õppetunnid hakkavad aset leidma nii hoone sees kui ka väljas vabas õhus.

Koolikrundil on juba olemas spordihall, mida hakkab kasutama kool kui ka ülejäänud ümbruskonna rahvas.

Kooliõuele tuleb väike palliväljak, tualetid, amfiteater, kohad pedagoogilise õppe võimaluseks (neis kohtades peab olema vee kasutamise võimalus) ning eraldiolevad alad lasteaialastele.