Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Alustasime Järvamaa Kutsehariduskeskuse Paide õpilaskodu projekteerimistöödega

02.07.2014

AS Amhold alustas Järvamaa õpilaskodu projekteerimistöödega. Uue õpilaskodu netopinnaks on umbes 4000 m2 ning meie teostada on uue hoone arhitektuuri-ajaloolised , insenertehnilised ja keskkonna alased uurimistööd ning projekti arhitektuurne, sisekujunduse, ehituskonstruktiivne, veevarustuse ja kanalisatsiooni ning ventilatsiooni ja kütte kui ka elektri ja nõrkvoolu osa. Samuti teostab AS Amhold hoone automaatika, turva ja valvesüsteemid, välisvõrgud, haljastusprojekti, krundi teede ja parkimiskorralduse projekti ning ehitusperioodil ka autorijärelevalve.

Projekti eesmärgiks on kutseõppe kättesaadavuse tagamiseks kaasaegsete elamis- ja olmetingimuste loomine õppijatele ning kutseõppe kvaliteedi tõstmine läbi kutseõppeasutuse infrastruktuuri kaasajastamise. Söökla-õppeköögi ehitamisega saadakse kaasajastatud õppekeskkond toitlustuse õppemoodulites kvaliteetse koolitustulemuse saavutamiseks ning toitlustuse ja koduteeninduse valdkonnas õppekvaliteedi tõstmiseks.

Uus õppehoone on planeeritud neljakorruselisena. Esimesele korrusele ehitatakse söökla – õppeköök ja õpikeskus. Teisele, kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse õpilaskodu. Söökla-õppeköögi pinnaks on planeeritud 722 m2, milles sisaldub 100 kohaline söökla koos õppeköögi, toiduainete lao ja kokandusõppe läbiviimiseks vajalike degusteerimise ruumi ja õppeklassiga ning õpilaste ja töötajate riietus- ja olmeruumid. Õpikeskuses asub kooli raamatukogu koos lugemissaali ja arvuti ruumiga iseseisva töö tegemiseks. Õpilaskodu on planeeritud ehitada 220 – le õppijale ning selles on 109 tuba, millest 77 on kahekohalised, 17 kolmekohalised ja 15 ühekohalised. Iga toa juurde ehitatakse dušširuum ja tualett. Õpilaskodu igale korrusele ehitatakse ühisköögid ja puhketoad.