Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Jõudsime lõpule Rakvere Ametikooli projekteerimistöödega

30.06.2014

AS Amhold jõudis lõpule Rakvere Ametikooli peahoone restaureerimis-rekonstrueerimise projekteerimistöödega. Teostasime nii arhitektuursed, konstruktiivsed, kütte, ventilatsiooni, vee ja kanalisatsiooni ning elektri ja nõrkvoolu projektid kui ka insenertehnilised, keskkonnaalased ja muinsuskaitselised uurimistööd.

Rakvere õpetajate seminari hooned aadressil Piiri8 ehitati aastatel 1913-1915 Rakvere Õpetajate seminari jaoks. Projekti autoriks oli Riia õpperingkonna arhiteks A.Gieselbasch. Valminud koolimaja peahoonet loeti üheks täiuslikumaks koolimajaks Tsaari – Venemaal, kuna see oli nii arhitektuurselt kui ka kasutustingimustelt väga läbimõeldult lahendatud. Näiteks paiknes uues koolimajas Rakvere esimene keskküttesüsteem, mis pidi andma ruumidesse tervisele hea soojuse. Kombineeriti vee-, auru- ja õhkküttesüsteem. Katlamaja asus keldris, kus üks katel soojendas veesüsteemi vett. Peale katelde oli keldris veel tugev mootor, mis pumpas vett kaevust ja pani käima elektridünamo. See oli esimene elektrijaam Rakveres, sest uues koolimajas oli kõik tehtud läbimõeldult.

Kuna tegemist on muinsuskaitse aluse hoonega, püüti projektdokumentatsiooni koostades maksimaalselt arvesse võtta hoone algne ilu ja suursugusus ning taastada hoone originaalvälimus.