Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Alustasime TTÜ Virumaa Kolledži projekteerimistöödega

01.07.2014

AS Amhold alustas TTÜ Virumaa Kolledzi uue õppekorpuse projekteerimistöödega, mis peaksid lõpule jõudma detsembriks 2010. Projekteerimis- ja uurimistööde koosseisus teostasime eelnevalt insenertehnilised ja keskkonna alased uurimistööd ning koostasime projekti arhitektuurse, sisekujunduse, ehituskonstruktiivne, veevarustuse ja kanalisatsiooni ning ventilatsiooni ja kütte kui ka elektri ja nõrkvoolu osa. Samuti teostab AS Amhold hoone automaatika, turva ja valvesüsteemid, välisvõrgud, haljastusprojekti, krundi teede ja parkimiskorralduse projekti ning ehitusperioodil ka autorijärelevalve. Peaprojekteerijana teostame ka energiakasutuse simulatsiooni ja minimeerimise. Projekt teostatakse BIM süsteemis IFC andmemudeli failiformaadis.

Kogu rekonstrueeritava hoonetekompleksi netopindalaks on ligikaudu 5500m².

Uude kolmekorruselisse korpusesse on kavandatud auditooriumid, konverentsisaal, administratiivruumid ning põlevkivi kompetentsikeskuse ruumid, kus hakkavad asuma kahekohalised õppe-ja tööruumid alustavatele ettevõtetele. Korpuse esimene korrus hõlmab endas lisaks ka raamatukogu ja sööklat, mis mõlemad on tulevikus ka avalikult kasutatavad.

Uue hoone fassaad kaetakse Eestis vähe levinud komposiitkangaga (nt. TTÜ Peahoone raamatukogu).

Sisehoovi on kavandatud rekreatsiooniala ja parklad.

TTÜ Virumaa Kolledz on regionaalne rakenduskõrgharidust pakkuv hariduskeskus, kelle missioon on tagada õiglane juurdepaas kvaliteetsele kõrgharidusõppele ja täienduskoolitusele, aidata kaasa riigi tasakaalustatud arengule ning siduda arendustegevuseks kohalikku kogukonda ning Läänemere regiooni õppe- ja arendusasutusi.

TTÜ Virumaa Kolledzi ehitustööde alguseks on kavandatud 2011. aasta esimene pool.