Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold sai Kuressaare Ametikooli arhitektuurikonkursil 3. koha

05.07.2014

Kokku esitati märtsis välja kuulutatud ideekonkursile viis tööd neljalt erinevalt autorilt. AS Amholdi kavand „Uus aeg“ tunnistati kolmanda koha vääriliseks.

Ideekonkursi eesmärgiks oli saada sobiv lahendus kooli õppebaasile, mis peab moodustama ühtse terviku ja väärtustama alal paiknevaid muinsuskaitselisi objekte,  kuid oleks samas kaasaegne, praktiline ja harmoneeruks ülejäänud õppekompleksi hoonetega ning aitaks oma olemasoluga kaasa õppetööle innustava õppekeskkonnana.

Parima ideekavandi väljaselgitamisel hindas žürii töö ruumiprogrammi, majanduslikku otstarbekust ja teostatavust, sobivust keskkonnaga ning originaalsust. Žüriisse kuulusid ametikooli direktor Neeme Rand, haldusdirektor Arvo Kereme, disainierialade juhtõpetaja Maila Juns-Veldre, Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa, Kuressaare linnaarhitekt Hannes Koppel ja arhitekt Sander Aas.

Vanast võimlast ning laohoonest kujundatakse kaasaegse sisustusega õppebaas 2011. a jooksul. Projekti kogusummaks on 9,9 miljonit krooni, sellest 8,2 tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondilt ning ülejäänu Eesti riigilt. Samast programmist finantseeriti mullu ametikooli Upa töökodadehoone kaasajastamist ning sisustamist. Tänavu saab uue sisu Upa õppehoone.

Kuressaare Ametikool on üks kahest koolist Eestis, kus põhikoolilõpetaja nii põhjalikult kunstile ja disainile keskenduda saab. Seetõttu on enam kui pooled kunstierialadele õppima asunutest pärit väljastpoolt Saare maakonda.

Kuressaare Ametikooli Kohtu tänava ääres asuva vana võimla ja laohoone rekonstrueerimiseks korraldatud ideekonkursil tunnistati parimaks kavand „Kolmik“, mille järgi tuleb järgmisel aastal võimlahoonesse foto- ja multimeedia õppetöökoda ning laohoonesse nahatööde õppetöökoda.