Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Amhold alustas põlevkivikaeviste konveieri paigaldustee projekteerimistöödega

04.06.2014

Ida-Virumaal paiknevast Ojamaa kaevandusest Kohtla-Järve linnas asuva õlitehaseni on kavandatud 12,9 kilomeetri pikkune põlevkivikaeviste transpordikonveieri paigaldus- ja teenindustee, mis kulgeb osaliselt maapinnal ning osaliselt maapinnast tõstetult sildadel.

Konveieri kõrvale projekteeritakse konveieri hooldus- ja teenindustee. Konveieri trassi koosseisus on ettenähtud sillad üle Tallinn - Peterburi raudtee ja sillad üle mitmete raudteeharude ning üle Raudjõe ja Kohtla jõe. Sildade kogupikkuseks on 1300jm.

Ühes raudteega ristumise kohas on ettenähtud konveier paigutada maa-alusesse tunnelisse. Projekti koosseisus lahendatakse kohalike teedega ristumised (sh matkarajad, suusarajad, ATV liikumisteed jt) eritasapinnalistena, kasutades selleks erikonstruktsioonis teetruupe. Projektis kavandatakse samuti ka metsloomade liikumisteedele läbipääsutruubid ja pinnasevee loodusliku režiimi säilitamise rajatised.

Projekteerimistööle eelnevad insener-tehnilised ja keskkonnakaitsealased uurimistööd. Pärast kaevanduse sulgemist umbes 20 kuni 25 aasta pärast demonteeritakse konveier ning maa-ala rekultiveeritakse ligikaudu 645 000 m2 suurusel pinnal.

Amhold teostab konveieri paigaldus-teenindustee puhul nii insener-tehnilised kui keskkonnaalased uurimistööd, projekteerimistööde projektijuhtimise ning kõigi ehitusprojekti teede, teerajatiste ja sildade ehituskonstruktiivsed osad.

Projekti valmimise tähtajaks on kavandatud oktoober 2010.a